Yöresel Ürünler Pazarı’nda Faaliyete Başlayan Peynirci Esnaflarından Başkan Gürkan’a Teşekkür

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı dükkânları yıkılan peynirci esnafları, vatandaşlara tekrardan hizmet verebilmeleri için Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Yöresel Ürünler Pazarı’na yer tahsisleri yapılarak, yeniden hizmet vermeye başladılar. 

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı dükkânları yıkılan peynirci esnafları, vatandaşlara tekrardan hizmet verebilmeleri için Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Yöresel Ürünler Pazarı’na yer tahsisleri yapılarak, yeniden hizmet vermeye başladılar. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin karşısında bulunan ve Sümer Park içerisinde yer alan Yöresel Ürünler Pazarı’nda peynirci esnafları hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 30 dükkânın bulunduğu alanda vatandaşlara yeniden hizmet veren peynirci esnafları, kendilerine tahsis edilen dükkânlar için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiler. 

Yöresel Ürünler Pazarı’nda hizmet vermeye başlayan Esnaf Poyraz Karademir, “Akpınar’da dükkânım vardı ve dükkânım yaşadığımız depremlerden dolayı yıkıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yöresel Ürünler Pazarını bizim için tahsis etti. Yer tahsisinden dolayı teşekkür ederiz. Geçici olarak Sümer Parkı’nın içinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı’nda hizmet vereceğiz” diye konuştu. 

Süt ve süt ürünleri almak isteyen vatandaşları Yöresel Ürünler Pazarı’na davet eden Esnaf Osman Ercan, “Akpınar peynirci esnafı olarak artık Malatya Büyükşehir Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve Sayın Valimiz Hulusi Şahin’e teşekkür ederiz. Artık faaliyetteyiz ve süt ve süt ürünleri almak isteyen vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi. 

Esnaf Hanifi Karaca ise, “Depremden önce Bakırcılar Çarşısında esnaflık yapıyordum. Bize burayı tahsis edenlerden Allah razı olsun. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Valimiz Hulusi Şahin’e teşekkür ederim. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sümer Parkı içerisinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarının içerisindeyiz. Vatandaşlarımız buraya gelip, alışverişini yapabilir” şeklinde konuştu. 

Ticari hayatın bir an evvel canlanması için temennilerde bulunan Esnaf Abuzer Aslan, “Biz daha önceden Akpınar’da esnaflık yapıyordum ama yaşanan deprem ile birlikte dükkânlarımız yıkıldı. Sayın Valimiz Hulusi Şahin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin’e bizlere Malatya Büyükşehir Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı’nı tahsis ettiği için teşekkür ederiz. Allah bizlere bir daha böyle bir musibet vermesin. İnşallah bundan sonraki süreçte, esnafımız toparlar ve ticari hayat canlanır” kelimelerine yer verdi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak esnafın ve vatandaşın ayağa kalkması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hanifi Acar, “6 Şubat’ta yaşadığımız iki büyük depremden sonra Türkiye’de 11 il, hassaten Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman zarar gördü. Malatya’mızda özellikle çarşımız çok zarar gördü ve dükkânlar yıkıldı. Bir an önce normal hayata geçmek için ilimizdeki Afet Koordinasyonu sıkı bir şekilde devam ediyor. Bu arada da esnafımızın ve vatandaşlarımızın ayağa kalkması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın ürettiği ürünlerin esnaf ile buluşup, halka arz edilmesi gerekiyordu. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve Malatya Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizin karşısında Sümer Park’ın içerisinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarımızı süt ürünleri satan esnaflarımıza tahsis ettik. Burada 30’a yakın esnafımız hizmet vermektedir. Değerli hemşerilerimizin esnaflarımızın Yöresel Ürünler Pazarımızda hizmet verdiğini bilmelerini temenni ediyoruz. Çarşımız yeniden inşa edilene kadar bu hizmet Yöresel Ürünler Pazarımızda devam edecektir” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler