Yeşilyurt’un Tarihi Dokusuna Hayran Kaldım

Yeşilyurt Belediyesi, Film çekimleri için İlimizde bulunan, sinema ve seslendirme sanatçısı Naci Taşdöğen’i Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı ve Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinde misafir etti.

Yeşilyurt Belediyesi, Film çekimleri için İlimizde bulunan, sinema ve seslendirme sanatçısı Naci Taşdöğen’i Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı ve Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinde  misafir etti.

“TARİHSEL KİMLİĞİMİZE DEĞER KATAN ÇOK KIYMETLİ ESERLER KAZANDIRDIK”

Sinema ve seslendirme sanatçısı Naci Taşdöğen Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı ve Yeşilyurt kadın girişimi ve işletme kooperatifini gezdi. Kent Belleği Müzesinde; Şehitler, Siyasiler, Ünlüler, Malatya’da Yaşam ve Geleneksel Çocuk Oyunları Odası ile beş farklı bölümden oluşan ve geleneksel desenlerle oluşturulan müzenin iç ve dış mimarisine hayran kaldığını belirtti. Ardından 1600 lü yıllardan günümüze kadar gelen 700’e yakın nostaljik ürünün yer aldığı 44 yıl Hatır Kahve konağı hakkında bilgiler paylaşarak, Taşdöğen’e Kayısı Çekirdeği Kahvemizi ikram ettik. “Kahve Kültürüne sahip biriyim ve ilk defa kayısı çekirdeği kahvesini tadacağım bu benim için çok lezzetli bir deneyim oldu. Türk Kahvesiyle yarışabilecek lezzette mükemmel bir kahve olduğunu düşünüyorum, böylesine güzel bir lezzeti bizlere tattıran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür ediyorum. “dedi. Tarihi, medeniyeti, örf ve adetleriyle köklü bir tarihe sahip Kadim Çırmıhtı’mızın kentsel hafızasını korumak ve geleceğe taşımak adına çok değerli yatırım alanları bölgeye kazandırıldı. Ülkelerin, kentlerin ve ilçelerin tarihsel kimliğinin korunmasında yerel yönetimlere büyük görevler düşerken, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu anlamda üzerimizdeki sorumluluğu harfiyen yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. ‘Yeşilyurt Kentsel Tasarım’ ve ‘Lezzet Vadisi’  projelerimizin çatısı altında hayata geçirdiğimiz restorasyon yatırımlarımızın yanı sıra sokak ve cephe sağlıklaştırma projelerimizle bu bölgemizdeki eşsiz zenginliklerimizi yeniden gözler önüne seriyoruz. Bir zamanlar atıl durumda, çok kötü bir görüntüye sahip Tarihi Konaklarımızı, geleneksel motiflerin hâkim olduğu restorasyon projelerimizle baştan aşağıya yenileyerek, bölgemizin kimliğine yakışır bir seviyeye ulaştırdık. Butik Otelimiz, Gastronomi Müzemiz, Kahve Konağımız, Kent Belleği Müzemiz, Ahmet Çalık Tekstil Müzemiz, yöresel ürünlerimizin hem tanıtımı hem de satışının yapıldığı lokantamızın yanı sıra yıkılmaya yüz tutmuş binalarımızın dönüşümünü sağlayarak burayı cazibe merkezi hüviyetine kavuşturduk.

“KİRAZ YAPRAĞI SARMASI, MALATYA’NIN DİLLERE DESTAN LEZZETİDİR”

Yeşilyurt Kadın Girişim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Naci Taşdöğen’e ‘Padişah Yemeği’ olarak bilinen Malatya mutfağının vazgeçilmez dillere destan lezzetlerinden Kiraz Yaprağı Sarması ikram edildi.” Malatya’ya, Yeşilyurt’a gelince mutlaka tadılması gereken muhteşem bir lezzet bu lezzeti herkes tatmalı bu lezzetleri bize tatma imkânı sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a ve Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifindeki kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler