Yeşilyurt Belediyesi ‘Geleneksel Spor Şenlikleri’ Renkli Anlara Sahne Oldu

2021 Yılında ki gençliğe yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başarı plâketiyle ödüllendirilen Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Spor Şenlikleri renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu.

2021 Yılında ki gençliğe yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başarı plâketiyle ödüllendirilen Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Spor Şenlikleri renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu.  

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün 2021 Yılı Faaliyet Programında yer alan Geleneksel Spor Şenlikleri, 21-26 Aralık günleri arasında Malatya Park AVM Fuaye alanında gerçekleştirildi.

6 gün süren etkinlikler için kurulan Ayak Bilardosu, Badminton, Masa Tenisi ve Langırt alanlarına 7’den 70’e tüm vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, özellikle çocuklar ve gençler sportif etkinliklere katılarak hünerlerini sergilediler.

Renkli anların yaşandığı şenlikleri ziyaret ederek gençlerin kendi aralarında yaptıkları maçları takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  Geleneksel Spor Şenliklerine gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyecek yatırımlar ve projelerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen başarı ödülüyle birlikte sorumluluklarının bir kat daha arttığına dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, her yaştan vatandaşın daha sağlıklı ve dinamik bir hayat yaşaması için sportif etkinliklerinin sayısını hızla artırdıklarını ifade etti.

Yeşilyurt Belediyesinin hayata geçirdiği sportif yatırımlar ve uyguladığı projelerle ülke çapında tanınan ve bilinen bir yerel yönetim hüviyetine sahip olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından organizasyonu yapılıp, Malatya Park AVM Yönetiminin destekleriyle 21-26 Aralık günleri arasında düzenlediğimiz geleneksel spor şenliklerimiz yine büyük ilgi gördü. Ayak Bilardosu, Badminton, Masa Tenisi ve Langırt gibi sportif aktivite alanlarımızda heyecanlı ve çekişmeli maçların oynanması, gençlerimizin tatlı rekabeti hepimizi ziyadesiyle memnun etti. Sağlıklı ve dinamik bir hayatın merkezinde hiç şüphesiz spor vardır, bizlerde hemşehrilerimizin sağlıklı bir hayat yaşamaları için bu tür etkinliklere çok büyük alan açtık. Gençlere yönelik hizmetlerimizden dolayı Cumhurbaşkanımız tarafından takdim edilen başarı plaketinden sonra artan sorumluluklarımızla birlikte her kesime hitap eden bu tür etkinliklerin sayısını hızla artırmaktayız.  Özellikle gençlerimizin sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyecek, onları kötü ortamlardan ve alışkanlardan uzak tutacak, sağlıklı ve güzel bir geleceğe hazırlama noktasında elimizden gelen desteği veriyoruz. Her bir gencimizin farklı bir spor dalında uzmanlaşması, yeteneklerini geliştirmesi için her türlü olanağı ve imkanı sunuyoruz. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ki branşlarımızı 15’e çıkarma hedeflerimizi aştık ve şu anda 19 farklı branşta 4 bine yakın lisanslı sporcuyu bünyemizde barındırıyoruz. Belediyemizin imkanları ve destekleriyle faaliyetlerini sürdüren Yeşilyurt Belediyespor Kulübü bünyesindeki sporcularda dahil olmak üzere farklı branşlarda toplamda 17 bine yakın sporcumuzu geleceğe hazırlıyoruz.  Yüzme, futbol, güreş, masa tenisi, tekvando, badminton, kick-boks ve salon sporlarındaki hedeflerimizi teker teker gerçeğe dönüştürüyoruz. Gençlerimizin bir yandan okul döneminde derslerine çalışırken diğer taraftan bu tür spor şenlikleri ile de sosyalleşmelerine de destek veriyoruz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız başarı ödülümüzde gençlere verdiğimiz önem ve değerin açık bir göstergesi, gayretli çalışmalarımızın bir sonucudur. Ülke çapında gençlere en fazla yatırım yapan yerel yönetimlerin başında geliyoruz. Tüm gayretimiz ve çabamız; gençlerimize moral ve motivasyon aşılamak, onları kötü alışkanlardan uzak tutmak, yeteneklerini geliştirme fırsatları sunmak ve onlarla hep birlikte olmaktır. Gençler bizim her şeyimiz, geleceğimiz ve umudumuzdur. Geleneksel Spor Şenliklerimize kapılarını açan Malatya Park AVM Yönetimine ve buradaki etkinlikleri organize eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğündeki değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler