Valilik, Chp'nin Esnafa Destek Talebine Cevap Verdi

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Koronavirüs salgınının Türkiye’ye giriş yapmasıyla beraber alınan önlemler kapsamında birçok işyerinin kapatıldığını, İşyeri sahipleri ve çalışanların zor durumda olduğunu, hiçbir gelir kaynaklarının bulunmadığını gündeme getirerek, Malatya esnaf odaları ile yaptığı görüşmeler sonucunda esnafın ve çalışanlarının maddi sıkıntı yaşadığını, ailelerinin zor durumda olduğunu sık sık gündeme getirdi. Kiraz'ın, “Malatya’da bulunan altı bin esnafa 2.000 TL nakdi yardım yapılmalıdır” şeklindeki açıklamasına Malatya Valiliğinin cevap verdiği ifade edildi. 
 
Malatya Valiliği tarafından Esnaf Odalarına gönderilen yazıda "Esnaf ve Sanatkarlarımızın dikkatine, Virus salgını kapsamında işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve olumsuz etkilenen esnaflarımızın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1000'er lira sosyal destek programına başvuruları başlamıştır. Esnaflarımız kendileri için e-devlet üzerinden müracaat edebileceği gibi, esnaflarımızın yanlarında çalışanlarda kendileri için e-devlet üzerinden müracaat edebilecektir. 
Bilgilerinize önemle duyurulur” denildi.
Bu gelişmeden büyük mutluluk duyduğunu belirten CHP il başkanı Enver Kiraz ise "günlerdir Malatya esnafının yaşadığı sıkıntıyı gündeme getirmeye çalıştık. Maddi olarak büyük zorluk yaşayan ve ailelerine bakamayacak duruma gelen esnafa destek verileceğini açıklayan Sayın Valimiz Aydın Baruş’a, esnaf odalarımızın başkanlarına teşekkür ediyorum. Her fırsatta esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler