Vali Aydın Baruş, Doğanşehir ilçesi Kurucuova Mahallesinde yapılan ASELSAN Anaokulu açılış törenine katıldı

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası ASELSAN’ın desteği ve Aselsan Sosyal İnovasyon Liderleri Derneği depremde hasar gören Kurucuova Anaokulunun onarılması için başlattığı kampanya ile onarımı tamamlanan ASELSAN Anaokulunun açılış törenine, Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı ve ASİL Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karataş, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası ASELSAN’ın desteği ve Aselsan Sosyal İnovasyon Liderleri Derneği depremde hasar gören Kurucuova Anaokulunun onarılması için başlattığı kampanya ile onarımı tamamlanan ASELSAN Anaokulunun açılış törenine, Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı ve ASİL Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karataş, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı ve ASİL Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karataş, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci’nin açılış konuşmalarının ardından Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, “Bugünkü yapacağımız açılışın Kurucaova Mahallesi için, Doğanşehir için, Malatya’mız için ve tüm Türkiye’miz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Türkiye çok büyük bir ülke, Türk milleti çok büyük bir millet. Türk milletinin büyüklüğünü bugünkü manzaradan çok daha iyi anlayabiliriz. Ülkemizde 24 Ocak 2020 yılında Elazığ merkezli bir deprem yaşadık ve bu depremden ilimiz de etkilendi. Can kayıplarımız oldu, yaralanan vatandaşlarımız oldu ve çok sayıda binamız ağır hasar gördü. Eğitim binalarımız da bu binalar arasındaydı. Deprem bölgesine uzak olmasına rağmen Doğanşehir ilçemizde de deprem riski bakımından riskli olan okul binalarımızın yıkımına başladık ve Doğanşehir ilçemizde 5 okul binamızın bu kapsamda olduğu tespit edildi. Bu binalarımızdan bir tane Çığlık mahallemizde ilkokul-ortaokulumuzun birlikte faaliyet göstereceği Abuzer Güngör İlkokul-Ortaokulumuzu inşa ediyoruz, İbrahim Güngör hayırseverimizin katkılarıyla inşallah inşaat çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda da tamamlayarak hizmete açacağız. Diğer taraftan Kurucaova mahallemizde bir ilkokul binamızı bitirdik 8 derslikli. İnşallah şu anda birlikte eğitim veren İlkokul ve ortaokulumuzun ortaokul kısmını ayırarak o binada faaliyete başlayacağız. 3 okulumuzla ilgili de etüt çalışmaları bitti. İnşallah onları da en kısa zamanda ihale ederek Doğanşehir’in eğitimine kazandıracağız. Milletimizin büyük bir millet olduğunu ifade etmiştim konuşmamın başlangıcında. Bu deprem olduğunda Türkiye’nin dört bir tarafından ekonomik durumu ne olursa olsun bütün insanlarımızın yüreğini ortaya koyarak bize göndermiş olduğu yardımlar bizi ferahlattı. Depremin vermiş olduğu sıkıntıyı hafif atlatmamıza vesile oldu. Çünkü sıkıntılı anlarda kardeşimizin milletimizin her bir ferdinin sizin yanınızda olduğunu hissetmek kadar insana ferahlık veren, onu rahatlatan bir ruh hali yoktur. Yine Antalya’da, Muğla’da, Aydın’da ormanlarımız yandığı zaman yüreğimiz yandı millet olarak. Batı Karadeniz’de sel geldiği zaman Kastamonu’da, Bartın’da, Sinop’ta sanki kendi evlerimizi su basmış gibi üzüldük ve elimizden gelen bütün yardımları afete maruz bölgelere Malatya olarak gönderdik, ülkenin dört bir tarafındaki insanlar da gönderdi. Bugün de bu büyük milletin, büyük insanlarının Kurucaova Mahallemize bahşetmiş olduğu güzel bir okulun açılışını yapıyoruz.

Ankara neresi, Malatya’nın Kurucaova Mahallesi neresi. Belki bu beldenin bu mahallenin ismini duymayan çoktur Ankara’da ve bu mahallede anaokuluna devam etmesi gereken çocuklarımızın güzel bir yuvaya ihtiyacı olduğunu bilmeyen de çoktur. Ama Türk Savunma Sanayi’nin iftiharı ve güzide bir kurumu olan ASELSAN’ ın değerli yöneticileri o övündüğümüz firmanın büyük yürekli insanları, çalışanları Malatya’da böyle bir ihtiyacın olduğunu gördüler ve bu anaokulunu inşa etmeye karar verdiler.

Beni ziyarete geldiklerinde yüreğimdeki sevinci kendilerine ifade etmiştim ve bu gün bu okulu yüzyüze eğitimimizin de başladığı bir günde Kurucaova’daki yavrularımızın ve velilerimizin hizmetine açıyoruz.

Eğitim bir millet için, bir milletin geleceği için önem verilmesi gereken en önemli konulardan birisi. Eğitimli nesiller yetiştirebilen ve insan kaynağını nitelikli hale getirebilen milletler Dünya medeniyet yarışında ön plana çıkarlar her zaman. Onun için de okul öncesinden başlayarak tüm eğitim kurumlarımızı, çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verir halde hem fiziken hem de ruhen gelecekte birer büyük insan olma hayallerini besleyebilen nesiller olarak kaliteli öğretmenlere teslim etmemiz lazım. İşte bu gün eğitime açacağımız bu anaokulunda hamuru henüz yoğurulmaya başlayan sevgili yavrularımız bu idealist öğretmenlerimizin çabalarıyla emekleriyle gelecekte inşallah bu ülkeye hizmet edecek. Türk milletini Dünya milletler yarışında ön plana çıkaracak hayırlı nesiller olacaklar. Bundan eminiz.

Bu okulu görünce çocukluğum aklıma geldi.Ben de ilkokulu bir köy okulunda okudum. Sevgili çocuklar kendinize güvenin. Gelecekte aranızdan çok büyük insanlar çıkacak. Mühendisler çıkacak, doktorlar çıkacak, yöneticiler çıkacak ve ASELSAN gibi bir güzide kurumda çalışan nitelikli insanlar çıkacak. Buna emin olun. Eğer siz öğretmenlerinizle birlikte derslerinize güzel çalışırsanız, bu büyük milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunuzu her zaman yüreğinizde hissederseniz önünüzde hiçbir engel yok. Bu ülkede yöneticilik yapan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizin büyük gördüğünüz insanlar da bu ortamlardan geçti. Bunu iyi bilin. Önemli olan zorlukları aşmak o direnci göstermek ve irade sahibi olmak.Bu iradeyi göstereceğinize bizler yürekten inanıyoruz.

Sevgili öğretmenlerimiz bu bölgede, Malatya’nın bir köşesinde bu okula gelen çocuklarımız sizin evlatlarımız. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu evlatlar sizlere emanet. Hem anaokulumuzda hem ilkokulumuzda bu evlatlar sizlerin mahiyetinde güzel bir eğitim alacak ve gelecekte ülkemize gurur duyacağımız büyük fertler yetişecek, sizler de öğretmenleri olarak onlarla yürekten gurur duyacaksınız. Bundan eminiz. Bunu için buradaki emekleriniz hiçbir zaman boşa gitmeyecek. Biraz önce okul ziyaretimizde sevgili çocuklarımızın gözünde o umudu, o sevinci gördük. Onlar geleceğe dair umut besliyorlar. Büyük Türkiye’nin geleceğine yürekten inanıyorlar.

Doğanşehir’deki eğitim durumumuzla ilgili de sizlere kısa bir bilgi vermek istiyorum. Doğanşehir ilçemizde 56 okulumuz ve 7200 öğrencimiz var. 563 öğretmen arkadaşımız bu çocuklarımıza eğitim veriyor. Anaokulu eğitiminde Doğanşehir hem Malatya ortalamasının hem de Türkiye ortalamasının üzerinde bundan gurur duyuyoruz. Çok teşekkür ediyorum İlçe Milli Eğitimde çalışan arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize. Bu başarıyı daha ileriye taşıyarak sürdürmemiz lazım. Çocuklarımızın buna ihtiyacı var. Yeni nesillerimizin buna ihtiyacı var. Bu okulun yapımında emeği geçen ASELSAN’ın çok değerli çalışanları ve Yönetim Kurulu Başkanımıza, memleketin bu köşesine yüreklerini taşıyan ASELSAN Sosyal İnovasyon Liderleri Yardımlaşama Derneğinin çok değerli yönetici ve mensuplarına, bu okulun çevre düzenlemesinde hakikaten büyük emekleri geçen Doğanşehir Belediye Başkanımıza ve okulun eksikliklerini tamamlanmasında her türlü katkıyı veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin, hayırsever kurumlarımızın bizlere destek olması bizim çalışma azmimizi bir kat daha arttırıyor. Sizlerin bu katkısıyla inşallah Malatya eğitimi çok daha ileriye gidecek çok daha güzel günlere kavuşacak. Hayırseverlerimizin katkısı derken bugün 24 derslikli bir okulumuzun yapım protokolünü imzaladık bir hayırseverimizle. Bundan sonra da inşallah hayırseverlerimizin katkısını sağlamaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimizin katkısını sağlanması ve Malatya’ya yaklaşık bir iki yıl içerisinde 72 ve ya daha fazlasını kazandırmada büyük emeği olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Battal Beye de çok teşekkür ediyorum. Milli eğitim yöneticilerimize de çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Önemli olan birlikte bu işe yüreğimizi koymamız. Tüm yöneticiler olarak bizle, sayın milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte el ele verirsek ve hayırseverlerimizin desteğini sağlarsak inşallah yavrularımız bundan sonra sıkıntı çekmeyecekler. Sağlıklı binalarda sağlıklı ortamlarda eğitim görecekler. Kurucaova Anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri kurdele keserek ASELSAN Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Vali Baruş ve beraberindekiler, açılışın ardından çocuklar ile ilgilenerek sohbet ettiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler