Turizm Paydaşları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Aydın Baruş Başkanlığında, 46. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Paydaşları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Aydın Baruş Başkanlığında, 46. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Paydaşları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Baruş’un yanı sıra Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, FKA Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Maktad Derneği, Türes ve Malatya Kültür Sanat Derneği temsilcileri, otel ve konaklama tesisleri temsilcileri, turizm acenteleri ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının tüm sektöre hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş; “Turizm, ülkemizin gelişmesinde, istihdamın sağlanmasında çok önemli bir yere sahip olan sektör. Gerek ülkemize sağladığı katkılar gerekse yüksek oranda istihdam sağlaması nedeniyle çok önemli bir yere sahip. Dolayısıyla hizmet sektörü denilince akla turizm geliyor. İlimizin de bu sektörden gerekli şekilde payını alabilmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bunu, kamu kurumları ve ilgili sivil toplum kuruluşları ele ele vererek yapacak. 

Konaklama sektöründe Malatya’da bir dağınıklık var. Bir cemiyet ya da dernek yok. Bu da yaptığımız toplantılarda sektörü temsil etmede ya da fikir almada, danışmada eksiklikler hissediyoruz. Malatya’da konaklama sektöründe faaliyet gösteren tesislerimizin bir çatı altında toplanması son derece isabetli olacaktır. Hem ortak sorunların dile getirilmesi hem de sektörle ilgili karar alma süreçlerinde temsilcilerin düşüncelerinin alınması ve bu temsilciler vasıtasıyla meselelere çözüm bulunmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Önümüzdeki süreçte bu toplantıları, Turizm Paydaşları ile daha aktif bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Turizm sektörü ile ilgili ilimizde yapılması gerekenler, sektör içerisinde olan insanların neler düşündüğü, atılması gereken adımlar, sizlerin düşüncelerine başvuracağımız istişare toplantıları önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman ise ilimizde turizm sektörüne ait çeşitli bilgiler paylaştı. Toplam 57 adet konaklama tesisi bulunduğunu, bu tesislerde toplam 2327 oda ve 4642 yatağın olduğunu belirtti. 2020 yılında pandemiye rağmen 266.551 kişinin bu konaklama tesislerinde kaldığını, 2021 yılında bu sayının artarak 351.196 kişiye ulaştığını, 2022 yılı Mart ayı itibariyle 83.768 kişi sayısına ulaşıldığını ifade etti.

Malatya Turizminin gelişmesi ve potansiyelinin arttırılması noktasında karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı toplantı sonunda Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi almaya hak kazanan konaklama tesislerine belgeleri verildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler