MGC, Ağbaba'ya İnternet Yasasını Anlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. MGC Başkanı Vahap Güner, istihdam yaratacak yeni internet yasası konusunda bilgilendirmelerde bulunarak hazırlanan internet yasasına CHp gurubunun da destek vermesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberindeki partililerle birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti. Ziyarette  konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya yerel basının sorunları hakkında genel bir bilgi aktarımında bulundu. Güner,  çalışmaların sürdüğü internet yasasının önemine vurgu yaptığı konuşmasında " Türkiye genelinde 100 bin, Malatya'da ise 300 internet sitesi olduğu konuşuluyor. Ama hiçbir yasa kapsamında değil. Gazete çıkarmak içib Savcılığa, Televizyon ve Radyo kurmak için RTÜK'e başvuruluyor. Ancak hem gazetecilik, hem televizyonculuk, radyoculuk, hatta pazarlamacılık dahili yapılan internet yayıncılığı için ise hiçbir yere başvurulmuyor. İnternet yayıncılığının yasaya ihtiyacı var. Önümüzdeki aylarda basın kuruluşları tüm siyasi partileri ziyaret edecek ve yasaya destkel isteyecekler. Malatya  Gazeteciler Cemiyeti olarak sizlerinde bu desteği vermenizi bekliyoruz. Ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.


AĞBABA: MGC KÖKLÜ BİR BASIN KLURULUŞUMUZ


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin kentin en köklü basın kuruluşu olduğunu belirterek, basın emekçilerinin sorunlarını bildiklerini pandemi ile birlikte bu sorunların katlanarak attığını söyledi. Zor şartlar altında görevlerini sürdüren basın emekçilerinin yanında olduklarını yerel basının sorunlarının çözümü noktasındaki çalışmalarda her daim destek olduklarını kaydeden Ağbaba, "basının her türlü sorununa ve çıkarılması istenen internet yasasına destek vermek, katkı sunmak görevimizdir. Bu sorunun takipçisi olacağız, Malatya'nın her sorununu gündeme getireceğiz" diye konuştu.

TBMM'deki çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Ağbaba yapılan konuşmalarından ardından gazetecilerle bir süre sohbet etti. MGC Başkanı Vahap Güner, Milletvekili Ağbaba'ya Malatya Basın Tarihi kitabını hediye ederek başarılar diledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler