Malatya’da Deprem Sonrası Bakan Kurum’la Video Konferansla Toplantı

Malatya’da meydana gelen deprem sonrası ilimize TOKİ aracılığıyla yapılmakta olan yatırımlarla ilgili Çevre Şehircilik bakanımız Murat Kurum’la video konferans sistemi ile toplantı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Balanı Murat Kurum ve Bakan yardımcılarıyla gerçekleştirilen toplantıda Malatya’nın talep ve sorunlarının iletildiği video konferans görüşmesine, Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK parti il başkanı İhsan Koca, Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi belediye başkanı Osman Güder, Kale belediye başkanı Murat Koca, Doğanyol belediye başkanı Hakan Bay, Pütürge belediye başkanı Mikail Sülük ile Çevre Şehircilik müdürü Fikret Orhan katıldı.
Bakan Murat Kurum; Deprem sonrası ilimizde yapımına başlanan ve yapımı devam eden Toki konutlarının yılsonuna yetiştirileceğini yeni yapılan konutların her türlü altyapı ve üstyapılarının tamamlanıp teslim edileceği bilgisini verdi. 

AK Parti il başkanı İhsan Koca “İlimiz yapımına başlanılan Millet bahçesinin şuan 15 lik kısmının tamamlandığı bittiğinde Türkiyede örnek Millet bahçesi olacağı bildirildi. 
Arığma tesisinin ıslahı için ödenek gönderileceğide kaydedildi.
Belediyelerimizin diğer çalışma ve talep ve beklentileri de görüşülüp değerlendirildi. Sayın bakan yakın ilgi gösterip yardımcı olunması konusunda bakanlık yetkililerine talimalarını verdi.
Malatya için önem arz eden taleplerimizi video konferans sistemiyle iletmeye gayret ettik. “dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler