Malatya'nın Gururu Kolukısa, Yargıtay Üyeliğine Seçildi

Yeşilyurt’lu Yunus Nadi Kolukısa, Yargıtay üyeliğine seçildi. Daha önce yargıda en kritik kademelerde görev Kolukısa, yeni atanan 11 Yargıtay üyeleri arasında yer aldı. Kolukısa daha önce HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılıp Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliğine atanmıştı.

“10 Temmuz 1972 tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimlerini Malatya’da tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini ikincilik ile bitirdi.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 5. Madde ‘Kişi Güvenliği’ ve 8. Madde ‘Özel Hayatın Gizliliği’ konusunda yüksek lisans tezini yazan Kolukısa’nın aynı konuda yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır.
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları konusunda Adalet Bakanlığı bünyesinde eğitici olarak görev almış, beş yüze yakın hakim ve savcının eğitimine katkı sağlamıştır. TBMM komisyonunda Adalet Bakanlığı temsilcisi olarak görev alan Kolukısa’nın  ‘Türkiye’de Önleme Dinlemeler’ konusunda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır.
 
Adli Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kolukısa; sırasıyla Başyayla-Karaman, Horasan-Erzurum, Dursunbey-Balıkesir ilçelerinde Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Müfettişliği, Yargıtay Savcılığı, HSK başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 23.03.2016 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına, 19.01.2017 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı.
2019 yılında ise HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etti ve yüksek müşavir oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler