Malatya Muhtarlar Derneğinden Başkan Gürkan’a Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul ederek bir süre görüştü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kabul ederek bir süre görüştü. 

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma gerçekleştiren Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci, “Yaklaşık 45 gün önce Malatya Muhtarlar Derneğini kurduk. Mahallelerde sizlerin gözü, kulağı ve gönüllü çalışan elemanlarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da mahallelerdeki temsilcileriyiz. Sizlerle beraber çalışmaktan gurur duyuyoruz. Bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Muhtarlarımız bizim sahadaki gözümüz kulağımızdır

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Demokrasilerin kökleşmesinin temelinde sosyal tarafların, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi gerekir. Yeni kurulan bu derneğimizin de güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Muhtarlarımız bizim sahadaki gözümüz kulağımızdır. Demokrasiyi bir nehir olarak değerlendirirsek muhtarlarımızda bu nehri besleyen kaynaklardır. Muhtarlarımız kendi ismiyle seçilen insanlardır. Mahalleyi adil bir şekilde yöneteceklerine, adaletli olacaklarına, herkese eşit davranacaklarına inanıldığı için mahalle halkı tarafından seçilmiştir. Muhtarlık müessesesi hem demokrasimizin kökleşmesi açısından hem de mahallelerimizde olan hadiselerin ilgili makamlara iletilmesi noktasında da önemli görev ifa ediyorlar. Muhtarlarımızla sahada çalışmaktan büyük onur duymaktayız. Malatya’da 718 muhtarımız var. Yeni bir dernek kurulmuş, yeni bir birliktelik sağlanmış. Yeni kurulan bu dernekte başarılı çalışmalar yapmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler