Malatya Kent Konseyi’nden Kandil Programı

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde Miraç Kandili vesilesi ile “Kandil, Engellilik ve Sabır” konulu bir konferans düzenledi.

Malatya Belediyesi Sanat Merkezi Fuaye alanında düzenlenen programa konuşmacı olarak Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar,  Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş, engeliler çalışma grubu üyeleri ve aileleri katıldı.

Görme engelli Yasin Muarravi’nin Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program sonrasında konuşan Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Naile Altuntaş, “Engelliler olarak, hayatımızı kolaylaştırmak, sosyal hayatta var olabilmek ve kendi başımıza hayatımızı yaşayabilmek için hep birlikte el ele mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Altuntaş, toplumun engellilere adaptasyonu konusunda bir bilinç ve farkındalık olmasının önemli olduğunu söyleyerek, engellilerin ve engelli ailelerin sağlık konusunda yaşamış oldukları imtihanları sabır yolu ile aşarak mükâfatların en güzelini alacaklarına inandığını belirtti. Birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine değinen Altuntaş, “Engelli kardeşlerimin ve tüm İslam âleminin miraç kandilini kutluyorum” dedi. 

Konferanslarını sunan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar,  en büyük imtihanımızın hayat imtihanı olduğunu söyleyerek, sabreden insanların mutlaka kurtuluşa ereceğini, bununla ilgili hadisler ve ayetlerden örnekler vererek açıkladı. Engelli insanların ve ailelerin yaşamış oldukları zorluklara rağmen göstermiş oldukları sabrın çok önemli olduğunu vurgulayan Işıldar, “ Engelli olmasına rağmen hayata sıkı tutunan ve iç huzura eren insanlarımızın yanında iç huzuru yakalamak için çıkmaz yollara giren sağlıklı yetişkinleri görüyoruz” dedi. 

Işıldar, engelli çocukları olan anne ve babaların yaşamış oldukları imtihanların ağır olduğunu fakat hiçbir çabanın Allah katında karşılıksız kalmayacağını belirterek, “Hayatta ki en büyük imtihan hayat ve sabırdır” dedi. İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın Miraç Kandili sebebiyle yapmış olduğu duanın akabinde engelli ve engelli yakınları İl Müftüsüne sorular yönelttiler. Programın sonunda Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan tarafından İl Müftüsü Veysel Işıldar’a ebru sanatından yapılmış bir tablo hediye edildi. Program boyunca işaret dili eğitmeni Sevim Çancı tarafından işaret yolu ile konferans aktarıldı.  Programa katılan misafirlere kandil simidi dağıtıldı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler