Kuluncak Değerlendirme İstişare Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile istişare toplantıları düzenleniyor. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile istişare toplantıları düzenleniyor. 

Bu toplantılar kapsamında ilk olarak Kuluncak ilçesi değerlendirme istişare toplantısı 10 Ocak 2023 Salı günü gerçekleştirildi. 

Kuluncak ilçesi hizmet ve yatırım değerlendirme toplantısına Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz, MHP Kuluncak İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, Kuluncak Büyükşehir Meclis üyesi Turan Çalışgan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay ve ilgili daire başkanları katıldı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SÖZ VERDİĞİ GİBİ TÜM HİZMETLERİ YAPTI

Kuluncak ilçesine yapılan hizmet ve yatırımların değerlendirme toplantısında konuşan Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, “2019’dan bu yana yapılan yatırımlardan ve hizmetlerden dolayı Selahattin Başkanıma, ekibine ilçem ve kendi adıma teşekkür ederim.

2019 ve 2022 yılları arasında asfaltsız yolumuz kalmadı. Kuluncak Belediyesinin yapması gereken yolları da Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptık. 2023 yılında da sezon açıldığı zaman Büyükşehir ekibiyle beraber yolarımızı yapmaya devam edeceğiz. 2023 yılında MASKİ Genel Müdürlüğümüzün Kuluncak’ta altyapı, ,içme suyu ve kanalizasyon işleri ile alakalı önemli yatırımları var. Bunlarda tamamlandığında asırlık bir proje yapmış olacağız.

Ben tekrardan bu hizmetlerden dolayı Selahattin Başkanım ve MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert’e teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Kuluncak İlçe Başkanı Ahmet Boyraz’da, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Kuluncak’a baktığımızda yol sıkıntısı bitmiş, içme suyu ve kanalizasyonla alakalı ufak tefek sıkıntılar kalmış, Sayın Başkanım söz verdiği gibi tüm hizmetleri yapmıştır. Yapılan çalışmalardan dolayı Selahattin Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MHP Kuluncak İlçesi Başkanı Mustafa Kılıçise, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın daveti üzerine bu toplantıya katılım sağladık.

Kuluncak’a yapılan yol, altyapı, içme suyu ve kanalizasyon konusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla alakalalı değerlendirmeler yapıldı. Kuluncak’ta genel anlamda tüm sıkıntılar giderildi.

Sadece yapılması gereken ufak tefek rötuşlar var. Kuluncak’a yapılacak olan hizmetler için bizleri bir araya getiren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz Başkanımdan razıyız” şeklinde konuştu.

Gürkan, “Katılımcı belediyecilik ilkesiyle çalışmalarımızı yapıyoruz”

Kuluncak ilçesinde Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan asfaltsız yol kalmadığını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,“Bizler çalışma usul ve esaslarımızı katılımcı belediyecilik ilkesi içerisinde özellikle ilgili muhataplarımızla birlikte koordine ederek, istişare ederek neyi, nasıl hangi önceliklerle hangi zaman dilimi içerisinde yapılması noktasındaki değerlendirme toplantılarımıza geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ediyoruz.

Toplantımıza ilk olarak Kuluncak İlçemizde başladık. Bundan sonra da 13 ilçemizin kaymakamları, belediye başkanları, ilçe başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte bu toplantılarımızı periyodik aralıklarla gerçekleştireceğiz. Memnuniyetle müşahede etmem gerekir ki biz göreve başladığımızda şunu ifade ettik; asfaltsız yol olmayacak, susuz mahallemiz olmayacak ve atık suların akarsulara karıştığı su olmayacak dedik. Hedef ve vizyonu bunun üzerine belirledik. Bu kapsam içerisinde ilgili arkadaşlarımız kendi uhdesinde olan iş ve işlemlerle ilgili çalışmalara başladılar. Allah’a şükür Malatya’mızın 718 mahallesinin hiçbir yerinde asfaltsız bir yolumuz kalmadı. Susuz bir yerleşim birimimiz de yoktur. Akarsulara atık sular da akmıyor. 

Göreve geldiğimizde şehrin doğusu Bulgurlu deresine akıyordu, batısı da Beylerderesine akıyordu.

Doğu kolektörü başlamıştı bitirilmesi ve çevre yerleşim yerlerine bağlanmasıyla birlikte Bulgurlu deresine atık suyun akıtılmasının önüne geçildi.

Hemen akabinde doğa şartları bakımından oldukça zor bir güzergâhta olan batı kolektörü çalışmalarını ihale ettik, başlattık ve bitirdik.

Şu anda Yeşilyurt, Gündüzbey ve Bostanbaşı bölgesinin atık sularının da batı kolektörüne bağlanması gerçekleştirildi yani Beylerderesine şu anda akan atık su yoktur.

Diğer ilçelerimizin hepsine de arıtma tesisleri yaptık. Köylerimize doğal arıtma, lokal arıtmalarla özellikle akarsulara veya atık suların doğayı kirletmesine müsaade etmedik. 

Bu yıl içerisinde de genel anlamda bir toparlanma yapıldı.

Büyükşehir Belediyemizin uhdesinde arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede asfaltsız yol kalmadığını ancak doğalgazın Kuluncak ilçemize gelmesiyle oluşacak yol bozukluklarının giderilmesi,

varsa eksik olan kısımların tamamlanması ve diğer yerlerde ikinci kat, üçüncü kat veya yama, bakım, onarım gibi çalışmalar varsa onlarında yapılması ilgili arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilecek.

Zaman takvimi ve çizelgesine ilgili arkadaşlarımız muhakkak uyacak. Yapılan çalışmaların Kuluncak İlçemize, Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Yaptığımız çalışmaları yürüten gerek yerelde ilgili belediye başkanı arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve ilgili mesai arkadaşlarımız gece gündüz demeden sahada ve kırsal kesimde özellikle 2023 Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı ve ikinci yüzyıl programına en güzel şekilde Malatya hazırlanıyor. Malatya şimdiye kadar bütün yaptığı yatırımların büyük bir ekseriyetini de 2023 yılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışır ve yaraşır bir şekilde açılışları gerçekleştirilerek vatandaşlarımıza, hemşerilerimize hizmet olarak sunulacaktır” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılanlar 2023 yılı içerisinde Kuluncak ilçesinde yapılacak olan alt yapı ve üst yapı yatırımlarını istişare ettiler.

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler