Kızılay Genel Başkanı Dr. Kınık’dan Başkan Gürkan’a Ziyaret
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ı ve heyetini kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, Vagon Onarım Fabrikasını Kızılay Üretim Merkezi haline getirilmesindeki emeklerinden dolayı Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a teşekkür etti.
Gürkan, “ Kızılay Merkezinde 1 milyar liralık yatırım yapılacak”
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnun oldukların dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Kerem Bey gurur duyduğumuz bir hemşerimiz. Malatya’da dillere pelesenk olan vagon fabrikası geçtiğimiz 40 yıl içerisinde her dönem söylenen ama bir türlü mesafe kat edilemeyen ölü bir yatırım hüviyetine bürünmüştü. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra gerek milletvekillerimiz gerek bizler Kerem Kınık Beye bu durumu izah ettik. Bakanlığımızın Kızılay’a yerin aktarılması ve Kızılay’ımızın buraya prefabrik yapı ve tekstil sektörünün fabrikalarının yapılması kararı çıktıktan sonra bizlerde doğalgaz, su, kanalizasyon, yol, asfalt, kaldırım vb. bütün altyapı yatırımları Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceğimizi ifade ettik. Şu anda prefabrik yapı alanında yaklaşık aylık 1000 prefabrik yapı üretilmekte.
Kerem Kınık Bey bizlere arsa payı hariç önümüzdeki dönemde 1 milyar liralık bir yatırımın yapılacağının müjdesini verdiler. Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir inisiyatif kullanarak bir an önce yatırımın yapılması ile ilgili kararına ve bu kararı icra safhasına getiren değerli hemşerimiz medarıiftiharımız Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık Beye ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte tekstil sektörünün üretim üssü, lojistik üretim üssünün de Malatya olmasını temenni ettiğimi ifade etmek istiyorum. Kızılay Genel Başkanımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yapılacak yatırımlarla ilgili kendilerinin yanında olacağız, her türlü desteği vereceğiz. İnşallah Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında el ele, gönül gönüle vererek Malatya’mızı değil Türkiye’nin Avrupa’nın ve Dünya’nın parlayan yıldızı olması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.
Kınık, “ Malatya’yı ARGE merkezine, ÜRGE merkezine çevirdik”
Yapılan yatırımlar için yapılan desteklerden, Malatya ve etrafında yapılan Kızılay’a faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Milletimize hizmet için, devletimize destek için var olan ulusal cemiyetimiz samimi ve güçlü desteklerle hem ülkemiz içinde hem de ülke dışında artırarak devam ettiriyor. Prefabrik yapı fabrikamız alanında dünyada tek ve en büyük afet barınma sistemleri fabrikası. Ürettiğimiz ürünlerin çeşitliliği açısından baktığımızda dünyada benzerleri var ancak çok kısa süre içerisinde 20 Haziran 2020 tarihinde birlikte çalışmalarımıza başlamıştık. Sonra Büyükşehir Belediyemiz altyapısını, yollarını, doğalgazını yaptı. Bizlere 60 milyon liralık bir destek Büyükşehir Belediyemiz sağladı. 400 milyonluk yatırımımızın içerisinde çok kıymetli can suyu olan bir destekti. Bugün, Birleşmiş Milletlerin Mülteci Yüksek Komiserliği, Uluslararası Göç Örgütü, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibi dünyadaki insani yardım ve afet alanındaki en büyük kuruluşlarla birlikte Malatya’yı ARGE merkezine, ÜRGE merkezine çevirdik. Bütün bu kuruluşlar sürekli olarak Malatya’ya geliyorlar. Malatya’da yapmış olduğumuz barınma ünitelerini, prefabrik barınma sistemlerini yerinde inceliyorlar. Onların ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üretiyoruz. Bunlarında patentlerini alıyoruz ve bu ürünleri Malatya’dan dünyaya sevk ediyoruz. Şu ana kadar İngiltere, Almanya, Macaristan, Katar, Irak, Suriye gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdik” dedi.
Kınık, “ Kısa süre içerisinde 1000 kişi istihdam edilecek”
Suriye’de yapılan briket evler projesine destek verdiklerini belirten Kızılay Genel Başkanı Kınık, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye’de çadırlarda, çamurlarda yaşayan insanların briket evler projesine Kızılay üretim üssü olarak da destek veriyoruz. Şu ana kadar 2 bin aileyi Malatya’da üretilmiş olan barınma üniteleriyle sırtlarını çadıra yaslayan insanlar artık bir duvara yaslar oldular. Mahremlerini korudular. Çok büyük bir insani etkide bu anlamda oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde dünyanın en büyük ev tekstili ve ev gereçleri satıcılarından bir tanesi olan IKEA, Malatya’ya gelecek. Onlarla bir anlaşma yapıyoruz. Onların globalde bazı ürünlerinin Malatya üssümüzde üretilmesi ve mağazaları aracılığıyla bütün dünyaya satılması noktasında da ARGE ve ortak üretim planlayacağız. Tekstil imalatımızı gerçekleştireceğimiz yaklaşık 10 bin m2’lik alan. Sistem yapıdaki 37 bin 500 m2 alana ilave olarak çok kısa bir süre içerisinde 40 bin m2 daha sistem yapıya bir fabrika ilavesi gerçekleştirilecek. Bugün 200 çalışanımız var. Kısa süre içerisinde üretim kapasitesinin tam zamanlıya geçmesiyle beraber montaj eko sistemiyle beraber 1000 kişi istihdam edilecek. Çadır, tekstil ve konfeksiyon fabrikamızda ilk etapta bu yıl içerisinde 100’e yakın arkadaşımızı istihdam edeceğiz. Bu da üretim planlamasıyla beraber yukarıya çıkacak” ifadelerini kullandı.
Kınık, “Malatya’yı lojistik bir üs yapmaya çalışıyoruz”
Günlük 200 konteyner üretebilen, yıllık yaklaşık 1 milyon m2 hafif çelik kapalı alan imalatı yapabilen bir kapasite tesisin Malatya’da olduğunu söyleyen Kızılay Genel Başkanı Kınık, “ Bu rakamla beraber afet barınma sistemleri ve insani barınma sistemlerinde Malatya bu işin adresi oldu. Fabrikalarımızdan yüklediğimiz araçlar Ukrayna’ya, İdlib’e, Londra’ya gidiyor. Bu gurur verici bir şey. Eskiden Çin’den ithal ettiğimiz pek çok ürünü yerli yapıyoruz. Makinalarımızı yerli mühendislerimiz tasarladı. Yazılımlarımızı yerli mühendislerimiz yaptı. İmalatımızı hemşerilerimiz yapıyor. İMC usulüyle bu günlere geldik. Başkanımıza destekleri ve her zamanki ağabeyliği için teşekkür ediyorum. Malatya’da nitelikli üretim noktasındaki yatırımlarımız devam edecek. Burayı lojistik bir üs yapmaya çalışıyoruz. Kızılay lojistik şirketimizde gerek demiryolu gerek karayolu taşımacılığı ve gerek havayolu taşımacılığı noktasında da Malatya’yı merkeze dönüştürme kararı aldık. Malatya’nın ekonomisine de ciddi desteği olacaktır. Diğer taraftan da Malatya-Elazığ hattında çok büyük bir Afet Müdahale Merkezi ve Afet Kapasite Merkezi inşaatına yakında başlıyoruz. Dolayısıyla bölgede olası afetler için de bölge açısından büyük bir tesis olacaktır” şeklinde konuştu.
Henüz Yorum yok