Kiraz “Her Şeyi Para Ve Rant Olarak Gören Bu Anlayış Ne Ağacı, Ne Üretimi Ne De Çiftçiyi Tanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Kale ilçesini ziyaret ederek, 2 bin dönüm kayısı bahçesi imara açılmak isteniyor. Bu kayısı bahçeleri imara açıldığında Kale Belediyesi belediye terkinden kaynaklı olarak 800 dönümünü direk belediyenin bünyesine geçirecek. 2 bin dönümde 800 dönüm çok büyük bir dönme tekabül ediyor. 2 bin dönüm üzeriden belki yüzlerce çiftçi buradan geçimini sağlıyor. Yüzlerce çiftçinin burada hakkı var, emeği var. İmara açılmak istenen alana baktığımızda Malatya merkeze 40 km mesafe de, bir tarafı baraja sıfır, diğer tarafında Toki’nin yaptığı deprem konutları bir başka tarafta da Kale Meslek Yüksekokulu var. Bu bölge çok önemli bir bölge. Burada ne yapılmak istendiğini bölgeyi görünce net bir şekilde anlıyoruz.

BELEDİYE RANT SAĞLAMAK İSTİYOR

Burada 800 dönümünü belediye rant amaçlı bünyesine geçirmek istemekte. 800 dönümü aldıktan sonra çiftçi üretimine devam edebilecek mi edemeyecek. Çünkü buralar bahçe ve tarım arazisi gözükmediği için DSİ su vermeyecek. Bir başka kurum başka şey vermeyecek. Daha sonrasında çiftçiler bu alanı bir bir terk edecekler. İmara açıldığında bu çiftçiler kayısı dışında başka bir şey yapamayacakları için kendilerine kalan o küçük parçaları da satmak zorunda kalacaklar. Belki de belediye devreye girip bu alana tamamen sahip olacak. Köylülere hiçbir şey kalmayacak.

ÜRETİM YOK EDİLECEK

Yaklaşık 3 bin kayısı ağacı ifade ediliyor. İmara açıldığı an 3 bin kayısı ağacı kesilecek. Kale ilçesinin bir özelliği de şu Malatya kayısısının ilk hasadının yapıldığı yerdir. Burası dondan veya diğer doğal afetlerden çok etkilenmeyen bir bölgedir. Malatya da önemli bir kayısı üretim merkezidir Kale ilçesi. Burada üretim yapan çiftçiler var, geçimini sağlayan çiftçiler var hem üretim yok ediliyor hem o çiftçilerin geliri yok ediliyor hem de burada ağaçlarımız yok edilecek, yeşil alanımız yok edilecek. Bu duruma geçit vermek mümkün değil. Kale Belediyesinin geri adım atmasını bekliyoruz. Buradan çağrıda bulunuyoruz bu yanlış bir uygulama, köylülerin kabul etmeyeceği bir uygulama, köylüleri yok eden bir uyguluma. Her şeye rant olarak bakan bir uygulama. Bir an önce aklınızı başınıza alın ve bu uygulamadan vazgeçin.

Çiftçi geçimini sağlasın, burada üretim olsun. Daha fazla insan çalışsın, istihdam sağlansın. Belediyeye ait birçok alan var belediye kullanmak istiyorsa o alanlarını kullanabilir. Ama çiftçinin bu verimli topraklarına dokumlasın. Rant uğruna köylüler yok sayılmaz. Bu mücadeleyi savunacağız. Her türlü hukuki mücadelede de desteğimizi sunacağız.

MUHTARDAN KİRAZ’A TEŞEKKÜR

Soğukpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gökhan, Soğukpınar ve Düztarla Mahallelerinde sahile sıfır noktasında kayısı bahçeleri, tarım arazileri Kale Belediyesi tarafından imara açılmaya çalışılıyor. Köylülerimizle birlikte bu durumu hiçbir şekilde istemiyoruz. İmar bize zarar verecek. Biz burada tarım yapmak istiyoruz. Yeşil alanlarımızın yok olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın geçim kaynağı kayısı olduğu için tarımdan gelen ufak bir parayla bile geçinebiliyorlar. İmara açılırsa elinde olan her şey gidecek. CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da bize destek veriyor, kendilerine şahsım ve köylüler adına teşekkür ediyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler