Keskin, “Piyasadaki Ateş Sadece Esnafı ve Vatandaşı Yakmaz, Herkesi Yakar”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan biran önce piyasadaki fiyat istikrarsızlığına müdahale edilmesini ve bu istikrarsız duruma karşı seyirci kalan tüm sistemin ve sistemin ayaklarının değiştirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan biran önce piyasadaki fiyat istikrarsızlığına müdahale edilmesini ve bu istikrarsız duruma karşı seyirci kalan tüm sistemin ve sistemin ayaklarının değiştirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

 

Yazılı bir açıklama yapan Keskin, “Piyasada fiyatlar bir ay öncesine, bir hafta öncesine göre değil, artık bir gün öncesine göre değişmeye başladı. Piyasada büyük bir kontrolsüzlük var.  Aralık 2020’de 150 TL olan 50 kilogramlık unun torbası bugün 300 TL’ye çıkmıştır. Maya 90 TL’den 160 TL’ye, odun 500 TL’den 1.000 TL’ye yükselmiştir. Bu durum vatandaşın en temel tüketim maddesi olan ekmeğe yansımaktadır. Hem vatandaşa yazık, hem esnafa yazık.  Malatya’da 31 Mayıs 2021 tarihinde 200 gram ekmeğe 2 TL fiyat tarifesi verirken unun fiyatı 175-180 TL tutarındaydı. Unun fiyatı bugün iki katına çıkmıştır. Maalesef hiç kimsenin umurunda değil. Hiç kimse piyasadaki istikrasız duruma müdahale etmiyor.  Tüm temel gıda maddelerinde büyük oranda artış yapılmış durumda. Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar.  Esnaf çaresiz, vatandaş çaresiz, ama kurum müdürleri saltanat sürüyor. Yolsuzluk iddiası ile bir müdür Malatya’dan görevden alınıp başka bir ilde tekrar müdür yapılırsa hiçbir müdürü çalıştıramazsınız. Haftalarca görevine gelmeyen bürokratlarınızdan hesap soramazsanız piyasaya da hakim olamazsınız. Makam arabasından uyuşturucu hap taşındığı iddiasından habersiz olan müdürlere görev verirseniz namuslu müdürleri çalıştıramazsınız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan biran önce piyasadaki fiyat istikrarsızlığına müdahale edilmesini ve bu istikrarsız duruma karşı seyirci kalan tüm sistemin ve sistemin ayaklarının değiştirilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu,

 

Keskin şunları kaydetti, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapıyorum; Sayın Cumhurbaşkanım esnaf camiası olarak her zaman ve her şartta sizinle beraber olduk, sizinle birlikte saf tuttuk. Ama maalesef bugün yaşanan durumu sizlere aylar öncesinde anlatmak için istediğimiz hiçbir randevuya olumlu yanıt verilmedi, bürokratlarınız araya Berlin duvarı gibi girdi. Piyasada yaşananların milletvekilleri ve bürokratlar tarafından zat-ı devletlerinize zamanında ve doğru olarak aktarıldığına inanmıyoruz. Eğer zamanında müdahale edilmiş olsaydı bugünkü fiyat istikrarsızlığı ortaya çıkmazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ateşi biran önce durdurunuz, çünkü durum gerçekten kötü.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler