Kayısı Festivali İstişare Toplantıları Devam Ediyor

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi fikir alışverişinde bulunmak, her kesim ve kesitten geniş bir katılımın sağlanması için istişare toplantılarına devam ediliyor. 

Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi fikir alışverişinde bulunmak, her kesim ve kesitten geniş bir katılımın sağlanması için istişare toplantılarına devam ediliyor. 

Vali Hulusi Şahin Başkanlığında Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Sendika Temsilcileri ve Amatör Spor Kulüpleri yetkilileri katıldı. 

Kayısı Festivalinin Malatya için çok önemli olduğunu belirten Başkan Gürkan istişare toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu yıl 25. Kayısı Festivalini nasip olursa hep birlikte kutlayacağız. Dünya kuru kayısı üretiminin %80’inin yapıldığı Malatya’da Kayısı Festivali yapıyoruz. Sayın Valimizle bu konuyu süreç olarak takip edilmesi noktasında ön çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma neticesinde öncelikle Malatya’da faaliyet gösteren Siyasi Parti İl Başkanlarımızla, Kaymakamlarımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Yöneticilerimizle toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarımız devam edecek” dedi.

Malatya’dan Türkiye’ye ve Dünya’ya birlik ve beraberlik mesajı vereceklerini belirten Vali Hulusi Şahin, “ İki şey yapmaya çalışıyoruz. Birlik, beraberlik mesajını Malatya’dan Türkiye’ye, Türkiye’den dünyaya ulaştırmamız lazım. Malatya bu konunda çok doğru bir adres. Birlik ve beraberlik mesajları her yerde anlam ifade etmez çünkü tabanı yoktur ama Malatya’da bu taban var. Bu başarılmış ve bedeller ödenmiş. Birileri doğru bir şekilde hamleler yaparak müdahale ederek şehri bir tutmuş ve bu kültürle beraber şehir 800 binin üzerinde nüfusuyla insanların ekmek yediği, mutlu bir şekilde yaşadığı, çocuklarıyla yaşadığı bir şehre dönüşmüş. İkinci hedefimiz de Malatya’da yapılan her işi hukuki bir zemine oturtturmak, zapturapt altına almak, belirli bir düzen içerisinde yapmak ve bu şekilde bir kültür de oluşturabilmek. Yoksa herkes bir tarafa dağılırsa aslında güçlerimizi dağıtmış oluruz. Güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman her şeyi yapabiliriz. 

Kültür ve Turizm Bakanlığımız her ilde İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kurdu. Türkiye’de, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansını kurdu. Böylece Türkiye’nin tüm tanıtım ve turizm işlerini belirli bir ciddiyete ve disipline almaya çalışıyor. Malatya’da da çok sayıda etkinlikler var. Bu çalışmaları belli bir düzene koymak ve takvime bağlamak lazım. Başkanı Vali olmak üzere üyeleri de Malatya’da bulunan kurumlar, belediyeler, STK’lar, sendikalar, spor kulüpleri vb. Dolayısıyla Malatya’mızda yapılacak olan her türlü turizm ve tanıtıma yönelik etkinlikte biz bu çatıyı kullanacağız. Bunun ilki ve en önemlisi de kayısı festivalidir. Bundan sonra yapılacakları da yine bu kurul çerçevesinde yapacağız. Önümüzdeki en önemli etkinlik olan kayısı festivalini hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Biz kayısının isminin altında başka şeylerde söylemeliyiz. Kayısı festivalinde sadece kayısıdan bahsetmeyeceğiz, esas itibariyle Malatya’dan bahsedeceğiz. Malatya’da tanıtılmaya değer her ne varsa festivalimizde anlatılacak. En çokta Malatyalıların serüvenini anlatacağız.

İleriye doğru bir mesaj verelim. Malatya kendini ikiye katlayacak bir potansiyele sahiptir. STK’lar olarak, sendikalar olarak, dernekler olarak, spor kulüpleri olarak her kesimle birlikte festivalimizin kortejinde güçlü bir mesaj verelim. Malatya için bir olalım” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca katılımcılara festivalde yapılacak olan çalışma ve etkinliklerle ilgili bir sunum yapmasının ardından katılımcıların görüşleri alınarak festivale eklenilmesi düşünülen fikirler not edildi. 

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler