Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli’de Düzenlendi

Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş başkanlığında Tunceli’de düzenlendi.

Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Malatya Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş başkanlığında Tunceli’de düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya, Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Bozkurt, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2021 Yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Tunceli’de bir araya geldiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Malatya Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Aydın Baruş, “Toplantımızın başında, Ajans Yönetim Kurulunda birlikte görev yaptığımız, Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Elazığ Eski Valisi Sayın Erkaya Yırık'a bölgemizin kalkınmasına yönelik vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etmekle birlikte Elazığ Valiliği görevine atanan Sayın Dr. Ömer Toraman'a da yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah hep birlikte bölgemizin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesine yönelik önemli çalışmalara imza atacağız” dedi

Vali Aydın Baruş konuşmasının devamında, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini artırma amaçlı Kalkınma Ajansları tarafından bölge bazlı uygulanan Çalışan ve Üreten Gençler Programı Ajansımız tarafından da Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden oluşan TRBI Bölgesinde uygulama sürecine geçmiştir. Bölgemizde genç işsizliğini azaltmak üzere uygulanan program kapsamında toplam 17 adet projeye mali destek sağlanarak 83.200.000 TL'lik yatırım tutarı ile 6.000 kişinin istihdam edilmesi öngörülmekte olup toplantımızda programa dair ilerlemeleri ele alacağız.

2014-2023 TRB1 Bölge planında öngörülen öncelikler doğrultusunda, konusu ve koşulları ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde belirlenen özel nitelikli model projeler olan ve uygulama süreci devam eden güdümlü projelerdeki ilerlemeler, Ajansımızca IPA 4. Bileşen - "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" kapsamında hazırlanan ve destek almaya hak kazanarak sözleşme imzalanan "TRB1 Bölgesinde Dezavantajlı Kişilerin İşgücüne Sürdürülebilir Şekilde Katılımı" başlıklı operasyon teklifi hakkında ilerlemeler ve bölgemizin tanıtımına yönelik Ajansımızca gerçekleştirilen turizm ve tanıtım faaliyetlerini toplantımızda ele alacağız.

Toplantımızda ayrıca Ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız.

Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler