Kar Yolları Kapadı, Okullar Tatil Edildi

Yoğun kar yağışı Malatya’yı etkisi altına alırken, ilçe yolları ve köy yalları ulaşıma kapandı. Malatya Valiliği okulları bir gün süreyle kapattı.

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada “İlimizde, 13 Mart Pazar günü başlayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının halen devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yazıhan İlçelerinde öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında, 14 Mart 2022 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca yukarıda belirtilen 8 (sekiz) ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 14 Mart 2022 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi.

 BÜYÜKŞEHİR YOLLARI AÇMAYA ÇALIŞIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri hafta sonu yoğun bir şekilde devam eden kar yağışına müdahale yolları açmaya çalışıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanları içerisinde bulunan ana arterler ile gurup yollarında, İl genelinde 718 mahallede yapılan çalışmalarla birlikte 80 mahallede yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, kar yağışının devam ettiği bölgelerde açılan yollar tekrar yağış ve tipiden dolayı tekrar kapanması ekiplerin işlerini daha da zorlaştırmakta.

Bir yandan yol açma ve kar küreme çalışmalarını gerçekleştiren ekipler bir yandan da gelen çağrılar doğrultusunda yolda kalan araçların kurtarılmasına yardımcı oluyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler