İnönü Üniversitesinde “Bayrak Uğruna Türkiye Aşkına” Temalı Konferans ve Sergi

İnönü Üniversitesinde 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla “Bayrak Uğruna Türkiye Aşkına” temalı konferans düzenlendi. 

İnönü Üniversitesinde 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla “Bayrak Uğruna Türkiye Aşkına” temalı konferans düzenlendi. 

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferans öncesi Vali Hulusi Şahin ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından 15 Temmuz 2016’da Malatya’da yaşanılan olaylara ve gazete kupürlerine ait resimlerin yer aldığı sergi incelendi.  

15 Temmuz’un distopik bir film olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Vali Hulusi Şahin “Milletimizin verdiği tepkinin ise hayallerimizin ötesinde büyük bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin şecaat ve hamiyetiyle bu büyük felaketin; bir iç savaş provasını, bir işgal girişimini bertaraf etti.

Böyle bir felaketin tekrar yaşanmaması için neler yapmamız gerektiğini düşünmeliyiz diyen Vali Şahin; “Konunun sosyolojik, psikolojik ve sosyo-psikolojik unsurları nelerdir, derinlemesine analiz edilmesi gereken bir çalışma yapmalıyız diye düşünüyorum.  Prof. Dr. Vehbi Bayhan hocamızın konferansı da bu çalışmalara bir katkı sağlayacaktır. 

Sosyal psikolojimiz üzerinde çalışma yapılması gerektiğini de ifade eden Vali Şahin, “Nasıl olurda böyle bir yapıya çocuklarımızı kaptırırız, bizim çocuklarımız bize saldırır; bizim çocuklarımız bizim silahlarımızla bizi imha etmeye çalışır, kendi halkına bomba yağdırabilen bir yaratık haline nasıl dönüşür, bunu çok iyi analiz etmek lazım. Ayrıca kimse bize sizin çocuğunuzu alıp yabancılara uşak yapacağım diyerek gelmiyor, suret-i haktan görünerek yaklaşıyor. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bizim uyanık olmamız gerekiyor yoksa yeni felaketlerden kurtulamayız” dedi.

Prof. Dr. Vehbi Bayhan tarafından  “Toplumsal Hareketler Sosyolojisi Bağlamında 15 Temmuz Direnişi” konulu konferans verilerek 15 Temmuz direnişinin sosyolojik etmenleri katılımcılara anlatıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler