Haziran Ayı FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Bingöl’de Düzenlendi

Fırat Kalkınma Ajansı 2022 yılı Haziran ayı Bölge Toplantısı Bingöl’de gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı 2022 yılı Haziran ayı Bölge Toplantısı Bingöl’de gerçekleştirildi.

Bingöl İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Valisi ve Ajans Dönem Başkanı Hulusi Şahin, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Bozkurt, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Basatemur, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Hulusi Şahin, Fırat Kalkınma Ajansının 2022 Yılı Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Bingöl’de bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Şahin, “Valiler Kararnamesiyle Malatya Valiliğinden Isparta Valiliğine atanan Sayın Aydın Baruş’a Ajans Yönetim Kurulu Üyesi ve Dönem Başkanı olarak bölgenin kalkınması noktasında vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bizler de kıymetli yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara imza atacağız.” dedi.

Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “TRB1 Bölgesinde imalat sanayinde rekabetçiliğin güçlendirilerek bölge ihracatının artırılması, alternatif turizm olanaklarının çeşitlendirilerek Yukarı Fırat Havzası turizm destinasyonunun geliştirilmesi ve tarımsal üretimde ürün çeşitliliği ile verimliliğin artırılarak yüksek katma değerli üretimin sağlanması amaçlı KOBİ’lere yönelik tasarlanan 20.000.000 TL bütçeli proje başına kullandırılabilecek kredi tutarının asgari 500.000 TL, azami 2.000.000 TL olduğu 2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı, Ajansımızca, 17 Haziran 2022 tarihi itibarı ile ilan edilmiş bulunmaktadır. Bu program ile bölgemizde yaklaşık 60.000.000 TL’lik proje hacmi ortaya çıkması hedeflenmekte olup programın bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim.”

TRB1 Bölgesinin sosyoekonomik gelişimine yönelik proje havuzunun güçlendirilmesi doğrultusunda Ajans tarafından geliştirilen program ve proje önerilerinin değerlendirileceğini kaydeden Vali Şahin, “Ayrıca Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Çalışan ve Üreten Gençler Programı (CUGEP) kapsamında destek alan ve hâlihazırda uygulama süreci devam etmekte olan projelerin ilerlemelerine ilişkin değerlendirmeler yapacağız. 2022/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile bölgesel gelişme çalışmalarına yeni ve bütüncül bir perspektif kazandırılması, 2023 yılı sonrası için ülke sathında ulusal ve bölgesel kalkınma uygulamalarının etkinliğinin artırılması amacıyla kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm paydaşlarla hazırlanacak bölge planlarının yerel düzeyde koordinasyon görevi Kalkınma Ajanslarına verilmiş olup, Ajansımızca TRB1 2024-2028 Bölge Planı hazırlık süreci başlatılmıştır. Bu süreç kapsamında tüm yerel aktörlerin Ajansımıza gerekli desteği vermesini bekliyoruz.” dedi.

Vali Şahin, toplantıda ayrıca Ajansın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddelerinin görüşüleceğini ve bazı idari konularla ilgili kararlar alacaklarına değinerek, “Toplantımızın ve kararlarımızın Ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler