“Hareket İlaçtır” İsimli Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı arasında yapılan protokol kapsamında; Spor Bilimleri Fakültesinde “Hareket İlaçtır” isimli söyleşi programı gerçekleştirildi. Programa; Vali Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Spor Bilimleri Fakültesi Akademik ve İdari Kadrosu ile İl Jandarma Komutanlığı Personelleri katıldı.

İnönü Üniversitesi ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı arasında yapılan protokol kapsamında; Spor Bilimleri Fakültesinde “Hareket İlaçtır” isimli söyleşi programı gerçekleştirildi.

Programa; Vali Hulusi Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, Spor Bilimleri Fakültesi Akademik ve İdari Kadrosu ile İl Jandarma Komutanlığı Personelleri katıldı.

Programda, katılımcılara İnönü Üniversitesi ve İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “Su Sporları Etkinliği” videosu izlettirildi.

Programda konuşan Vali Şahin: “İnönü Üniversitemiz ve İl Jandarma Komutanlığımız arasında yapılan protokol meyvelerini vermeye devam ediyor. Bugün “Hareket İlaçtır” isimli söyleşi de bir arada bulunuyoruz.

Bizim en büyük sorunumuz hizmet içi eğitimde eksik kalmamızdır. Ülkemizde, Polisimize ve Jandarmamıza başta yoğun bir eğitim programı uyguluyoruz. Daha sonra görev yerlerine gittiklerinde ise personel sayısının çokluğu sebebiyle bu hizmet içi eğitimler verilemiyor. Bunun çok ciddi sakıncaları oluyor ve en büyük sakıncası da mevzuat yönünden yeni gelişmelerin takip edilememesidir.

Hareketin ve sporun önemine vurgu yapan Vali Şahin: “Hareket gerçekten bir ilaçtır. Jandarma içinde olmazsa olmazdır. Çünkü Jandarmanın işinin büyük bir çoğunluğu hareketli; sahada ve kırsalda geçiyor. Tabii spor tüm insanlar için gereklidir. Sporu bir hayat tarzı haline getirmek lazımdır.

Bu protokolün, fikir aşamasından hayata geçirme aşamasına kadar, emeği geçen başta İnönü Üniversitesi Rektörümüz ve İl Jandarma Komutanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki programların da bu program gibi faydalı olacağına inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, Prof. Dr. Muhammed Emin Kafkas’ın “Hareket İlaçtır” isimli söyleşisi ve ardından katılımcılarla yapılan soru cevap bölümüyle sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler