Gürkan TÖÜ Öğrencileriyle E Söyleşide Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kariyer ve Marka sohbetlerine katıldı. MTÜ Sosyal Üniversite ve Yerel Yönetimler Akademisi tarafından gerçekleştirilen çevrimiçi sohbet programında Başkan Gürkan öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, söyleşi programında açılış konuşması yaparak amaçlarının öğrencilerin mezun oldukları alanda geleceğe yönelik hedeflerine yön vermek olduğunu belirtti. Rektör Karabulut, programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, kendilerine her daim destek verdiği ve programa katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Programda kasa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Anadolu Selçukluları döneminde Malatya’da Şahabiyye-i Kübra ve Şahabiyye-i Şura medreseleri bulunmaktaydı.  Netice itibari ile bugün de şehrimizde iki üniversite bulunmakta. Sayın Cumhurbaşkanımız fahri hemşehrimizdir, temennimiz ve dileğimiz o dur ki 3. Üniversitemiz de Sayın Cumhurbaşkanımızın adına olur.” dedi. Başkan Gürkan, “Şehirleri dizayn ederken; bu kentlerde vatandaşların fizyolojik anlamda, biyolojik anlamda rahat edebileceği, her türlü ihtiyaçlarını giderebileceği, engelsiz yaşayabileceği, güven temel unsuru ile ve oraya ait hissederek yaşayacağı şehir düşüncesi ile yola çıkılmalı. Ayrıca şehri, şehri değerleriyle yönetme olgusu çok önemli. Yerel yönetimlerde de formal ve informal yaklaşım vardır. Resmiyet ile samimiyetin birlikte götürülmesi gerekir.” İfadelerini kullandı.

‘Yönetici yetkiden çok, etki ile yönetmelidir’ diyen Başkan Gürkan, “Şehre gönüllüleri ile birlikte yönetim anlayışıyla hakim olmak lazım. Nasıl ki hukukta sadece objektif kurallar olarak tabir ettiğimiz kurallar yoksa yerel yönetimlerde de olmamalı. Yerel yönetimlerde de formal yaklaşımların yanında informal yaklaşımlar olmalı. Şehrin geleceği, misyonu ve vizyonu için düşünülen bütün projelere, ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gerekeni yaparım, meclis üyelerimiz de meclis üyesi olarak gerekeni yaparlar. Netice itibarı ile bizim yerel yönetimimizde bir başarı hikâyesi varsa bu başarı hikâyesinin temelinde birlikte yönetim anlayışı ilkesi vardır.” sözlerine yer verdi.

İçinden geçtiğimiz deprem süreci, ardından covid süreci ile ekonominin durağan olduğu, dezavantajlı bir dönemde Belediye Başkanı olduğunu belirten Gürkan, “Bu dönemde şehrin hizmet araçlarının birçoğunu yeniledik. Yeni yollar yaptık. Sosyal alanlar inşa ettik, ediyoruz. Mevlana Hazretleri diyor ki, Yönetici haram ve helali bilir ayırırsa ve bu konuda topluma hizmet etme anlayışında hareket ederse, o zaman olmayacak işleri Allah yapar, yaptırır ve yönetici de onu seyreder herkes de sağ ol der.” ifadelerini kullandı. Gürkan, belediyeciliği iki başlıkta kategorize ettiğini belirterek, “Fetihçi yöneticiler ve işgalci yöneticiler. İşgalci yöneticiler işgalci olduklarının farkında olmadan yönettiklerini zannederler. Yönettiğiniz kurumu ileriye götürmüşseniz fetihçi yöneticisiniz, geriye götürmüşseniz işgalci yöneticisiniz. İşgalciler imha eder, fetihçiler ihya eder; bizim ihya eden yöneticilerden olmamız gerekiyor.” dedi.

Düzenlenen e-söyleşi programında söz alan öğrenciler, “Bizlere rol model olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi kendi altyapısında hazırlanan yerli ve milli yazılım UZEM üzerinden online olarak düzenlenen e-söyleşi programı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, MTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Altuntaş, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Cumali Aydoğan ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler