Gürkan, Şehrimizi Hep Beraber El Ele Vererek Ayağa Kaldıracağız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahin Orduzu Bölgesinde yeni yapılan Polis Evi inşaatında incelemelerde bulundu. İnceleme programına Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay ve ilgili daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahin Orduzu Bölgesinde yeni yapılan Polis Evi inşaatında incelemelerde bulundu. İnceleme programına Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay ve ilgili daire başkanları ile şube müdürleri katıldı.

10 bin metrekare kapalı alanı olan Polis Evi’nde yaklaşık 150 oda ve içerisinde konferans salonu, balo salonu, Türk hamamı, spor salonu, yüzme havuzu, fitness salonu, çalışma ofisleri gibi birçok sosyal aktiviteler yer alıyor. 

Polis Evi çalışmaları hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay, "Emniyet Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol kapsamında Polis Evi ve Sümer Polis Karakolu taahhütnamemiz vardı. Bu kapsamda da Sümer Polis Karakolu inşaatımız büyük oranda tamamlandı. Bir diğer işimiz de polis evi yapımıydı. Burası 5 yıldızlı otel konseptinde yapıldı. 10 bin metrekare kapalı alanı var. İçerisinde konferans salonu, balo salonu, Türk hamamı, spor salonları, otel odaları gibi planlamalar yapıldı. Buranın odaların büyük bir kısmı Orduzu Göletini görüyor. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile protokolde olmamasına rağmen bir polis kantini inşaatını başlattık ve büyük oranda tamamlandı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda Dünya Kayısı Ticaret Merkezi içerisinde bulunan satış ofisinin de Emniyet Ekip Amirliği olması yönündeki çalışmalarımız sürüyor ve tamamlanmak üzere" bilgilendirmelerinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 İNŞAATIMIZI YAPTI

Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, "Bugün Sayın Valimizle birlikte emniyet teşkilatımızın devam etmekte olan 7 inşaat alanını dolaştık. Son olarak da polis evi inşaatımıza geldik. Belediye Başkanlığımız ile arsa karşılığı yapılan anlaşma çerçevesinde Sümer Polis Merkez Amirliği ve kantin inşaatımız vardı. İki projemiz de tamamlanmak üzere. Sümer Polis Merkez Amirliğimizin ismini İnşallah bir şehidimize vereceğiz. İnşallah şehit olduğu gün olan 18 Ağustos tarihinde de açılışını yapacağız. Belediye Başkanımız bize destek oldular. Bunun karşılığında da Ankara yolu üzerinde bulunan polis okulu yanındaki eski lojmanlarımızın yıkım kararı bulunan lojmanların yerini verdik. Büyükşehir belediyemiz de bunun karşılığında bu 3 yerin inşaatını bizlere yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'a huzurunuzda teşekkür ediyorum. Üçüncü yerimiz ise polis kantini hizmet binası. Kaba inşaatı tamamlandı. O da en kısa zamanda faaliyete geçecek" diye konuştu.

2500 UYGULAMA PROJEMİZİN YÜZDE 90'INI BİTİRDİK

Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılmasının birlik ve beraberlikle sağlanacağını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Malatya genelinde 2500 uygulama projemiz var. Bu projelerin yüzde 90'ını bitirdik. Polis bizim can ve mal güvenliğimizi koruyan kolluk kuvvetidir. Polis teşkilatımız ne kadar güçlü olursa, toplumdaki huzur ve asayiş de o kadar berkemal olur. İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzle geçtiğimiz dönemlerde yaptığımız çalışmalar neticesinde, alt yapı, poligonlar, hafriyat, yol, asfalt, kanalizasyon ve doğalgaz da dâhil olmak üzere özel harekât merkezimizi buraya yaptık. Eylül ayının sonu gibi de özel harekât merkezimiz inşallah devreye girecek. Tabii 6 Şubat depremleri ile birlikte şehrimizde yaklaşık 4 bin özel harekât polisi ve 3 bin de fiili görev yapan polisimiz var. Bu polislerin kalacakları bir mekân yoktu. Biz belediye olarak klasik bir belediyecilik anlayışının dışında sığınaklarından, yeni meydanlarından, yeni su kaptajlarından tutun da vatandaşların korunaklı mekânlara taşınması noktasında da bu hizmetleri götürüyoruz. Polis evi de mevcut 6 Şubat depremleri ile birlikte ağır hasar aldı ve yıkıldı. Bu anlamda da 5 yıldızlı bir polis evi yapılması gerektiğini Sayın İl Emniyet Müdürümüz geldi bizlere ifade etti. Bu konudaki çalışmamızı da ilgili teknik personellerimizle başlattık. Burada bir müjde daha verelim jandarma kolluk kuvvetleri için de böyle bir çalışmanın protokol çalışmaları devam ediyor. Burası yaklaşık 150 yataklı, yüzme havuzlu, fitness salonlu, hamamlı, konferans salonlu, çalışma ofisli ve küçük toplantı ofisleri ile Türkiye'deki polislerimize hizmet edecek. Buranın çalışmalarını ilgili müellif firma ve teknik personelle yakinen takip ediyoruz. Bir an evvel yapılması noktasında çalışmaları hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Aralık ayının sonu gibi de hizmete açılması noktasında ilgili müellif firmayla mutabakatı sağladık. Böyle güzel bir mekânın hazır olmasında Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze, ilgili teknik elemanlarımıza, müellif firmamıza teşekkür ediyorum. Şehrimizi hep beraber el ele vererek, ayağa kaldıracağız. Polis Evimizin de başta polislerimize ve Malatya halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

ÖZEL GAYRETLERLE ORTAYA ÇIKAN BÜYÜK ESERİN İÇERİSİNDEYİZ

Malatya Valisi Hulusi Şahin de konuşmasında “Şu anda Polis evindeyiz. O özel gayretlerle ortaya çıkan bir büyük eserin içerisindeyiz. Malumunuz 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasarlı olan Polis evimizi yıktık. Fakat daha önce yapılmış olan arsa karşılığı inşaat sözleşmesi aslında Ankara yolu üzerinde verdiğimiz eski lojman arsası da bu eserlerin kesinlikle karşılığı değil ama Büyükşehir Belediyemiz burada ayrıca bir alicenaplık göstererek, kalan maliyetleri de üstlendi. 3 büyük işe birden giriştiler. Bunların iki tanesi Sümer Karakolu ve polis kantini. Hemen hemen bitmiş durumda. İçinde bulunduğumuz Polis evi ki çok büyük bir çalışma bu da yılbaşı itibariyle bitecek şekilde devam ediyor. Öncelikle şehrül-emin’imiz olan Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu sadece polislerin konaklayacağı bir bina değil. Bu gördüğünüz bina bir kültür merkezidir aynı zamanda. Konaklama merkezidir. Şehirde kamu binalarının, kamu konaklama tesislerinin ne kadar lazım olduğunu biz 6 Şubat günü gördük. O yüzden sağlam zeminlerde, sağlam binalarla, sağlam kamu binaları bizim için elzem. Dolayısıyla biz binalarımızı sağlam yapacağız. İnşallah yaşanmaz ama yaşanması muhtemel yeni felaketlerde de bu binalar bizim can simidimiz olacaktır” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler