Gürkan “İnandığımız Yolda Yürümeye Devam Edeceğiz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinde katılarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti yerel yönetimlerinin, Türkiye’de hizmet destanları yazdığını aktaran Gürkan, “Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Malatya’yı hazırlıyoruz” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan kongrede yaptığı konuşmada, görevi devreden Ömer Akın’a teşekkür ederek, göreve seçilen Sinan Özhüsrev ve ekibine de başarılar diledi.  Gürkan, “2001 yılının Ağustos ayında kurulan AK Parti, 2002 yılında iktidara gelmiş ve memleketimizde büyük değişim ve dönüşümler başlatmıştır. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında İstanbul’a geldiğinde ve İstanbul Belediye Başkanı olduğunda çöpün, çukurun, çamurun olduğu bir yapıda ve vaha içerisinde çölün olduğu bir İstanbul’da çok kısa bir süre içerisinde çöpün, çamurun, çukurların yok olduğu evlerin sularının aktığı bir İstanbul’a vakıf olduk. 2004 yılında yapılan seçimlerde ‘Yerel Kalkınma Başlıyor Dedik’ ve yollar, altyapısıyla, üstyapısıyla Türkiye genelinde bir değişim dönüşüm gerçekleşmeye başladı. 2009 yılına geldiğimizde ‘İşimiz Hizmet Gücümüz Millet’ dedik ve yolumuza devam ettik. 2014 yılında beş temel ilke üzerinde ‘Katılımcı Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Hizmet Belediyeciliği, Yeşilin Korunması ve Kültürel Belediyecilik” dedik. 2019 yılında ‘Tevazu, samimiyet, gayret ile Memleket işi Gönül işi’ dedi. ‘Durmak Yok Yola Devam’ dedik.  

Biz Malatya’yı tarif ederken Malatya İnsanlık Medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan Destan Şehir olarak tarif ediyoruz. Dün bu coğrafyada medeniyet destanları yazdılar. Dün bu coğrafyada Danişment Gaziler, Battal Gaziler, Hüseyin Gaziler, Hasan Gaziler kahramanlık destanları yazdılar. Yine bu coğrafya da Mevlanalar, Sadrettin Konevi’ler, İbn-i Arabi’ler ilim irfan destanı yazdılar. Bizlerde bu coğrafyada üzerimize düşen hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz gün grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya örneğini vermesi tesadüf değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya’mızı ziyaret ettiğinde biz kendilerine yapılan işlerin, yaptığımız işleri arz ettiğimizde kendileri de ‘Ben Malatya’yı daha bir başka güzel gördüm’ diye bizzat kendileri bizlere bu taltifte bulundular. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 2023, 2053 ve 2071 yılı hedeflerine paydaş olma noktasında, durmak yok, yola devam diyoruz. İnandığımız yolda yürümeye devam diyoruz ve gençlik kongremizin AK Partimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederken Ömer Akın kardeşimize 2 yıl yapmış olduğu süreç içerisindeki hizmetlerinde dolayı teşekkür ediyorum. Yeni gelecek olan Sinan kardeşimize de bayrak yarışı anlayışı içerisinde, bu bayrağı daha ileriye götüreceğine olan inancımı ifade ediyorum. Hepinize en derin saygılarımı sunuyorum, Allaha emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler