Gürkan Hızlı Trenin İlk Seferi İçin Düzenlenen Törene Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya- Sivas Bölgesel Treni’nin İlk Seferine Uğurlama Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Gürkan, “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturdu” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya- Sivas Bölgesel Treni’nin İlk Seferine Uğurlama Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Gürkan,   “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturdu” dedi. 

Malatya’yı Sivas üzerinden hızlı tren ile buluşturacak olan “Malatya-Sivas Bölgesel Treni” İlk Seferine Uğurlama Törenine katılan Başkan Gürkan, Malatya- Sivas Bölgesel Treni’nin Malatya’ya ve Malatyalı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

Hızlı tren ile Malatya’dan Ankara’ya altı buçuk saatte gidilebileceğini ifade eden Başkan Gürkan, “İnsanlık medeniyetine baktığımızda teknolojinin başlangıcı olan buharın bulunması, buharın gemilerde ve raylı sistemlerde kullanılması insanlık tarihinde teknolojinin başlangıcı olarak da değerlendirilir. Ülkemizde de Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde özellikle Abdülhamid Han Dönemi’nde Anadolu ve Osmanlı topraklarında demir yolu hatları inşa edilmiştir. Bu hatlardan en önemlisi de Hicaz Demir Yolu Hattı’dır.  Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, medeniyetin ulaşımdan geçtiğini belirterek, Anadolu’nun bir an evvel demir ağlarla örülmesi noktasında talimatlar vermiştir. 

Cumhurbaşkanımızın riyasetinde demir yolunun ayağa kalkması gerektiği talimatı ile birlikte Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturuldu. Eskişehir-Ankara Hattı, Ankara- İstanbul Hattı, Ankara- Konya Hattı şimdi de Ankara- Sivas Hattı ve Malatya bağlantısı yapıldı. 

Malatya’dan Ankara’ya gitmek isteyen bir yolcu, Malatya’da trene bindikten altı buçuk saat sonra Ankara’da olacağı ifade edildi. Temennimiz, Sivas’a gelen hızlı tren yolu hattının Malatya’dan bağlantı yapılarak doğu illerimiz ile de Ankara’nın ve batının hızlı tren ağlarının bağlanmasıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Ulaştırma Bakanlığımıza Malatya halkı olarak müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler