Gürkan Doğanşehir Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir ilçesi mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi. Doğanşehir ilçesinde gerçekleştirilen istişare toplantısı sırasında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar ile 2023 yılı yatırım programı hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulunuldu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir ilçesi mahalle muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi. 

Doğanşehir ilçesinde gerçekleştirilen istişare toplantısı sırasında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar ile 2023 yılı yatırım programı hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulunuldu. 

İstişare toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanısıra Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, MHP İlçe Başkanı Saffet Yağcı, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile Doğanşehir Mahalle Muhtarları katıldı. 

İstişare toplantısına katılan MHP Doğanşehir İlçe Başkanı Saffet Yağcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Doğanşehir’e bugüne kadar yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. MHP Doğanşehir İlçe Başkanı Saffet Yağcı, bundan sonra da Doğanşehir ilçesine hizmetlerin devamını beklediklerini söyledi.

AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı yatırım ve hizmetleri herkesin kolay kolay yapamayacağını ifade ederek, Doğanşehir’de gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlardan ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi. 

 

İstişare toplantısı sırasında ilçe genelinde yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Doğanşehir ilçemizde çok ciddi çalışmalar yaptık. Kaptajın çalışmasını yaparak, suyu merkeze getirdik. Şu anda içme suyuyla alakalı bir sıkıntımız yok. Doğanşehir Aratma tesisimiz de bitmek üzere. Bu hizmetlerden dolayı bizleri her daim destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ederiz” dedi.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay da Doğanşehir ilçesinde yapılan yol, asfalt çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Okyay, “310 kilometre sathi kaplama, 260 kilometre de sıcak asfalt ve bakım onarım çalışmaları yapıldı. Bunun dışında stabilize, kilit taşı çalışmalarımız oldu. Ayrıca, Sürgü mahallemizde FİFA standartlarında bir stat çalışması yapıyoruz. Yine Doğanşehir ilçemizdeki kültür evleri ve ibadethaneler ve sosyal tesislerde bakım onarım, kilit taşı çalışmaları düzenlendi” şeklinde konuştu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a Doğanşehir’e yaptığı bu ziyaretten dolayı hoş geldiniz diyorum. Başkanımız 2019’da göreve geldiğinden bugüne ilçemizin birçok yerinde altyapı çalışmaları, kanalizasyon, içme suyu, kaptaj, depoların yapılması, arıtma tesisinin yapılması ve dokunulmadık birçok mahallelerimizde yol yapımı, geniş kapsamlı olarak 4 yıl boyunca tamamen yapılmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan hiç ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde memlekete ciddi hizmetler veriyor” açıklamasında bulundu.

 

Muhtarlarla istişare toplantısında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Biz yöneticileri tarif ederken yöneticileri iki gruba ayırmıştık. Bir işgalci yöneticiler dedik bir de fetihçi yöneticiler dedik. İşgalci yöneticiler geldiği yeri geriye götürürler. Fetihçi yöneticiler de ileriye götürürler. Bizler göreve geldiğimizde deprem, pandemi ve küresel ekonomik kriz ile karşılaştık. Ancak hiçbir zaman şikâyette bulunmadık. Göreve geldiğimizde hiçbir proje açıklamadık. Sadece bir projemiz var dedik; insanların kaynaştırılması, birlik ve beraberlik içerisinde olması. Bizim hizmetlerimiz güneş gibi olacak. Gözünü kapatmayan, perdesini kapatmayan herkes güneşin ışığından, ısısından nasıl yararlanıyorsa bizim hizmet anlayışımızda öyle olacak. Asfaltsız yolumuz kalmayacak dedik. Büyükşehir Belediyemize ait asfaltsız yolumuz kalmadı. Akarsulara atık sular karışmayacak dedik. Bütün ilçelere arıtma istasyonları yapılıyor. 

Hepimiz el ele vereceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Birbirimizi severek hareket edersek işlerin hepsi kolay olur. Biz kırsalda 4 bin 500 km yol yapmışız. 426 km Doğanşehir yol yapmışız. Yol genişletme çalışmaları, kilit taşı çalışmaları, meydanlar, futbol sahaları, spor salonları daha birçok hizmet yapmışız. Yüzlerce şantiyemiz var. Toplumumuza birlik ve beraberlik olması lazım. Aşık Veysel diyor ki; Yezid nedir ne kızılbaş / değilmiyiz hep bir kardaş/ bizi yakar bizim ataş/ söndürmektir tek çaresi. Bu alemi yaratan bir/ odur küllü şeye kadir/ Alevi Sünnilik nedir/ menfaattir var varası. 

Kimsenin bizlerin inançlarını istismar etmesine müsaade etmeyeceğiz. Yunus Emre diyor ya; Gelin tanış olalım/ işi kolay kılalım/ sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz/ biz gelmedik kavga için/ bizim işimiz sevgi işi/ dostun evi gönüllerdir/ gönüller yapmaya geldik. Biz gönüller yapmaya geldik. En kolay iş hizmetleri yapmak, zor olan gönül yapmaktır, kucaklaşmaktır” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler