Futbolda İzin Günü...

Futbolda antrenman planlamak nasıl önem arz ediyorsa maç oynandıktan sonra verilecek olan izin gününün hangi gün olacağı, olması gerektiği de çok fazla önem arz etmektedir.

Futbolda antrenman planlamak nasıl önem arz ediyorsa maç oynandıktan sonra verilecek olan izin gününün hangi gün olacağı, olması gerektiği de çok fazla önem arz etmektedir. 

 

Bazı teknik adamlar bu izin gününe hiç önem vermezken, gelişigüzel izin günü belirlerken, çoğunluğun verilecek olan izin gününün hangi gün olacağına azami dikkat ve önemi verdiklerini gözlemliyoruz. 

Müsabakadan sonraki bu izin günü neden bu kadar önemli? 

Bu izin günü hangi gün olmalı? 

Maçtan sonraki birinci gün mü?

Maçtan sonraki ikinci gün mü? 

İzin gününün hangi gün olacağı neden bu kadar önemli? Çünkü bütün hafta antrenman planlaması bu izin gününe göre dizayn edilecektir. 

Birinci gün olsa ne olur, ikinci gün olsa ne olur izah etmeye çalışayım. Sonrasında hangi gün izin vereceğinize her zaman olduğu gibi sizler karar vereceksiniz. 

 

Oynadığınız maçın taktiksel değerlendirmesi(analizi), maçtan sonraki birinci gün, sıcağı sıcağına daha iyi yapılır.

Maçta sakatlanan oyuncuların, birinci gün sakatlığın teşhiş ve tedavisi için daha önemlidir.

Maçta az süre alan, hiç süre almayan, maç kadrosunda olmayan oyuncuların antrenmana uzun süre ara vermemeleri açısından önemlidir birinci gün.

Maçta oynayan oyuncuların, kas ağrılarının en çok arttığı gün maçtan sonraki ikinci gündür. Dolayısıyla en çok dinlenmeye ihtiyaç duydukları gün de maçtan sonraki ikinci gündür.

Haftanın en önemli antrenmanlarından biri olan fitness antrenmanına tüm takımın katılımını sağlayabilmek açısından da maçtan sonraki ikinci gün izin vermek daha önemlidir.

 

Bunları çoğaltabiliriz tabii lakin bunun tersi olduğu ya da olması gerektiği haftalar da olacaktır. Örneğin; takımınız uzak bir deplasmanda maçı oynamış ve geri dönüşü uzun sürmüş, ben birinci gün izin vermem diyerek evlerine geç dönen ve geç uyuyan oyuncuları kaldırıp hadi antrenman var demek doğru olmaz diye düşünüyorum.

Toparlarsak istisnai durumlar dışında yukarıda saydığım ve daha da sayabileceğimiz nedenlerden dolayı bir futbol takımına maçtan sonraki ikinci gün izin vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum.

Saygılarımla... 

 

HAFTANIN PERFORMANSI

Malatya İdmanyurdu oyuncusu Osman DOĞRU (11)

Biri frikikten olmak üzere bu hafta Darendespor ağlarına 2 gol bırakan Osman DOĞRU'yu performansından dolayı kutluyor, ayrıca sahalarda görmek istemeyeceğimiz bir sağlık sorunu ile karşılaşan dili boğazına kaçan futbolcu kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ANTRENÖR.

M.ALİ LÜLE

KAYNAK: www.malatyacadde.com

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler