“Evde 23 Nisan” Şiir Yarışmasına Malatya Ve Farklı Kentlerden 372 Eser Gönderildi

Yeşilyurt Belediyesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşunun 100 ncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Evde 23 Nisan’ Şiir Yarışması yoğun ilgi gördü. Malatya ve farklı kentlerden gönderilen 372 eserin yer aldığı yarışmada, öğrencilerin vatan ve bayrak sevdasını anlatan eserleri büyük takdir topladı.  

YARIŞMAYA TOPLAM 372 ESER GÖNDERİLDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün faaliyet programına eklenen ‘Evde 23 Nisan’ Şiir Yarışmasına katılan ortaokul öğrencileri, 23 Nisan’ın ruhuna uygun olarak hazırladıkları bayraklı ve balonlu dekorlar önünde birbirinden değerli eserleri seslendirdiler.

 DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ

Malatya ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gönderilen 372 eserin yer aldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler, jüri heyeti tarafından yapılan titiz değerlendirmelerin ardından belli oldu.

5 gün süren yarışma sonucunda; birinci Esra Kılıç (Malatya), ikinci Aslı Aslan (Malatya), üçüncü Azra Araz (Bursa) oldu. Mansiyon kategorisinde ise, birinci Dila Nur Öztürk (Malatya), ikinci Ayşe Fatma Tekin ( İzmir), üçüncü Sebahat Ela Utaş (Eskişehir) oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ruhu ve özüne yakışan bir formatta düzenlenen yarışmada birinci olan öğrenciye 1000 TL, ikinci olan öğrenciye 750 TL., üçüncü olan öğrenciye 500 TL., mansiyon dalında ise üç öğrenciye 250 TL. para ödülü verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı gönderilecek.

“ÇOCUKLARIMIZIN VATAN VE BAYRAK SEVDASI TAKDİRE ŞAYAN”

T.B.M.M.’nin 100 ncü kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını millet olarak büyük bir gururla kutladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 23 Nisan’ı, vatan ve millet aşkını en güzel şekilde paylaşan çocukların yüreklerindeki memleket sevdasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜREKLERİNDEKİ MEMLEKET SEVDASI, GURUR VERİCİ”

Malatya ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gönderilen 372 eserin yer aldığı ‘Evde 23 Nisan’ Şiir Yarışmasına gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini  ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Her bir karesi şehit kanlarıyla sulanmış olan aziz vatan topraklarını bizlere emanet eden kahraman ecdadımızın bize bıraktığı özgürlük ve hürriyet meşalesi ilelebet yanmaya devam edecektir.100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman ecdadımızın büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi yaşatmak, her alanda güçlendirmek ve kalkındırmak hepimizin öncelikli görevidir. Dünya’da ilk ve tek çocuk bayramı özelliklerine sahip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ismine yakışır şekilde kutlamak amacıyla ülkemizin dört bir tarafında farklı etkinlikler düzenlenirken, bizlerde Evde 23 Nisan Şiir Yarışmamızla bu coşku ve heyecanın bir paydaşı olduk. Koronavirüs salgını nedeniyle şu anda evlerinde bulunan öğrencilerimizin 23 Nisan ruhunu aynı heyecan ve coşku ile yaşamaları için düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm evlatlarımızı öncelikle kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum. Malatya ile birlikte ülkemizin farklı kentlerinden yarışmamıza yoğun ilgi gösteren öğrencilerimizin yüreklerindeki vatan ve bayrak aşkı, hepimizi gururlandırmıştır. Jüri heyetimizin gönderilen 372 eser üzerinde yaptığı titiz değerlendirmelerin ardından dereceye giren öğrencilerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’tan tüm çocuklarımıza ve ailelerine selam ve saygılarımı gönderiyorum.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler