Çırmıktı Lezzet Caddesi’nde ki Etkinlikler Festival Havasında Geçti

Yeşilyurt’un köklü tarihini gelecek kuşaklara aktarmak hedefiyle Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon projeleriyle geleneksel kimliğine kavuşan Çırmıktı Lezzet Caddesinde ki Tarihi Yeşilyurt Konaklarında festival havasında gerçekleşen kültürel etkinlikler, ödül törenleri ve müzik dinletileri renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu. Sevenleriyle buluşan Sanatçı Selahattin Alpay söylediği şarkılarla etkinleri taçlandırdı.

Yeşilyurt’un köklü tarihini gelecek kuşaklara aktarmak hedefiyle Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon projeleriyle geleneksel kimliğine kavuşan Çırmıktı Lezzet Caddesinde ki Tarihi Yeşilyurt Konaklarında festival havasında gerçekleşen kültürel etkinlikler, ödül törenleri ve müzik dinletileri renkli ve heyecan dolu anlara sahne oldu. Sevenleriyle buluşan Sanatçı Selahattin Alpay söylediği şarkılarla etkinleri taçlandırdı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde Çırmıktı’da gerçekleşen kültürel etkinliklerin ikinci günü kortej yürüyüşüyle başlarken, Türk Bayrakları ve balonlarla süslenen Çırmıktı sokaklarında hareketli anlar yaşandı. 

Malatya ve Yeşilyurt’un birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna yakışan görüntülerin ortaya çıkmasına vesile olup, renkli ve coşku dolu anların yaşandığı kortej yürüyüşüne katılanlar, davul-zurna ve yöresel halk oyunu ekipleri tarafından sergilenen oyunlar ve söylenen türkülere eşlik edip, unutulmaz anlar yaşadılar. Mehteran Takımının gösterileri ve seslendirdiği kahramanlık türküleri korteje farklı bir güzellik kazandırırken, 7’den 70’e herkes yaşanılan heyecan dolu anlara şahitlik etti.

İlçe Kaymakamlık Binası önünde başlayıp Lezzet Caddesine kadar devam edip renkli anların yaşandığı kortej yürüyüşünden sonra Yeşilyurt Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ‘Yeşilyurt’ta Yaşam’ isimli fotoğraf sergisi ile Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve Geliştirme Kooperatifine tahsis edilen Yeşilyurt Mutfağının açılışı da yapıldı. Dağıtılan balon ve şekerlere büyük ilgi gösteren çocuklar kendileri için hazırlanan neşeli aktivitelerde keyifli anlar yaşarken, yöresel kıyafetlerin ve eşyaların bulunduğu stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan ikinci gün etkinliklerini; AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç,Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Toplantısı için Malatya’ya gelen Belediye Başkanları, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri Başkanı, Kurum Müdürleri, yerel ve ulusal medya kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Çırmıhtı Lezzet Caddesinde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu etrafında çok güzel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Heyecanlı ve coşku dolu bir şekilde geçen ilk günkü etkinliklerimizden sonra bugün renkli ve güzel anların hakim olduğu mehteran takımlı kortej yürüyüşümüzle birlikte konaklar, müzeler ve dönüşüm projeleriyle tarihi kimliğine yeniden kavuşan Lezzet Caddemizde protokolümüzün saygıdeğer üyeleri ve hemşehrilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyin en güzeline layık olan Yeşilyurt’umuzun tarihini, medeniyetini, yemeklerini ve kültürünü bugünden geleceğe taşımak adına yaptığımız yatırımlarımıza gösterilen büyük ilgi bizleri sevindirmektedir. Amacımız; köklü bir tarihe sahip olan Yeşilyurt’umuzu topyekün tanıtmak ve gelecek kuşaklara taşımaktır.Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, Battalgazi ve İlçe Belediye Başkanlığımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Muhtarlarımız, basın mensuplarımız ve kıymetli hemşehrilerimizle birlikte hareket ederek kentimizin bütün alanlarda geliştirmek ve büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz.Rutin belediyecilik hizmetlerimizin dışında kentimizin gastronomisini ön plana çıkarmaya yönelik yatırımlarla birlikte kültürel, sportif, çevresel ve sanatsal projelere daha fazla ağırlık veriyoruz.Bu tür kültürel etkinliklerle bölgemizin tanıtımına destek vermeye devam edeceğiz. Bir zamanlar atıl vaziyetteyken bölgemizin tarihsel zenginliklerine yakışır bir hüviyete ulaşan Lezzet Caddemizde oluşan bu birliktelik tablosu, Yeşilyurt’tan tüm dünyaya yansımaktadır. Bu güzellikleri oluşturan tarihi birikimler ve kültürel zenginliklerimizdir. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması için verilen mücadelenin özetidir. Çocuklarımızın caddedeki neşeli halleri, gençlerimizin mutluluğu, büyüklerimizin huzuru ve muhabbetleri, bu caddemizin anlam ve değerini ortaya koymaya yetmektedir. Bizi bir araya getiren kültürel zenginliklerimize her daim sahip çıkacağız, koruyacağız ve daha güçlü hale getireceğiz. İki gün boyunca oldukça başarılı ve güzel etkinliklerin hayata geçmesinde emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarımıza, teşrifleri ve katılımıyla bu güzellikleri birlikte paylaştığımız tüm misafirlerimize, kent içinden ve kent dışından katılım gösteren tüm davetlilere ve gösterdikleri ilgiyle caddemizin renkli ve coşkulu olmasını sağlayan tüm hemşehrilerimize, ödül törenlerimizde dereceye giren tüm üreticilerimize, müzik dinletileriyle yaşanılan tarihi güzelliklere anlam ve değer yükleyen tüm sanatçılara şahsım ve hemşehrilerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ” diye konuştu.

Yapılan organizasyonda emeği geçenleri tebrik eden AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise, “ Bizleri ve Çırmıktımızı böylesine güzel etkinliklerle şenlendiren, bu güzel organizasyonlarla bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.Elbette rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında bu tür faaliyetler kadim Çırmıktımızın tüm güzelliklerinin yaşatılması adına çok önemlidir. Çırmıktı Lezzet Caddemizde iki gün süren etkinliklerde oluşan birlik ve beraberlik tablosu bizleri mutlu etmektedir. ” diye konuştu.

Yeşilyurt’un Malatya’nın göz bebeği ilçelerinden olduğunu ifade eden Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ise, “ Ticari hayatı, ekonomisi, doğal güzellikleri, dalbastı kirazı, yöresel yemekleri, havası, suyu ve en önemlisi misafirperver insanlarıyla farklı bir atmosfere sahip Yeşilyurt’umuzun kültürel ve tarihsel kimliğini tanıtmak adına çok güzel etkinlikler yapılıyor. Bölgemizin geleneksel hayatının gelecek nesillere taşımak adına Belediyemizin üstün gayretleri var, kültürel etkinliklerle çok güzel bir birliktelik havası oluşturan Belediye Başkanımız başta olmak üzere emek sarf eden herkesi kutluyorum.” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı kutlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “ Yeşilyurt’umuzun geleneksel hayatının yaşatılması için büyük çaba sarf eden İlçe Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı ve ekiplerini tanıtım amaçlı düzenlenen etkinliklerden dolayı kutluyorum.Bu tür etkinlikler, kaynaşma ve dayanışma ruhumuza güç katmaktadır. Yeşilyurt girişimciliğiyle, insanıyla, kirazıyla, tutu ve pekmeziyle, doğa harika bölgeleriyle en önemlisi girişimci işadamlarımızla ülkemizde isminden söz ettiren bir ilçedir.Bizler her zaman Malatyalılar ve Yeşilyurt’lularla gurur duyuyoruz.” Diye konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra ‘En İyi Kiraz’ ve ‘En Bakımlı Kiraz Bahçe’ Yarışması ile ‘Yöresel Kiraz Yaprağı Sarması’ Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yeşilyurt Ziraat Odası işbirliği ile düzenlenen yarışmanın ‘En İyi Kiraz’ kategorisinde birinci 97.75 puanla Şaban Belhan, ikinci 96.00 puanla Mesut Toros, üçüncü 95 puanla M.Ali Özendi, dördüncü 93.25  puanla Raşit Karadeniz oldu. ‘En Bakımlı Kiraz Bahçesi’ kategorisinde ise birinci 84.75 puanla Ömer Topaloğlu olurken, ikinci 81.75 puanla Şaban Belhan, üçüncü ise 81.50 puanla Sadık Toros oldu. 

Yeşilyurt Kent Konseyi ile (MAGTAD) Malatya Gastronomi ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘Yöresel Kiraz Yaprağı Sarması’ Yarışmasında ise birinci Şengül Aydın, ikinci Aynur Ürkmez, üçüncü Sevinç Aldemir olurken, yarışmaya katılan 76 yaşındaki Mesude Kanmaz’a ise jüri özel ödülü layık görüldü.

Ödül töreninden sonra sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü sesi, TRT Sanatçısı Selahattin Alpay ise katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Sevenleri tarafından ilgiyle karşılanan sanatçı Selahattin Alpay, Malatya ve Türkiye’nin farklı yörelerinden birbirinden değerli eserleri seslendirerek dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Ünlü sanatçının şarkılarına tüm vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik etti. 

Yeşilyurt’ta olmaktan çok büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Sanatçı Alpay, Yeşilyurt Belediye Meclisinin ismini bir caddeye verilmesine ilişkin kararını gururla karşıladığını ifade ederken, “ Ahde vefaya önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Rüyamda görseydim inanmazdım. Yeşilyurt’un ahde vefasına, sıcaklığına ve samimiyetine çok büyük saygı duyuyorum. Yeşilyurt’ta bir caddeye ismimin verilecek olması çocuklarıma, geleceğimize bir hatıram olsun. Hatırlanmak gerçekten çok güzel, emeği geçenlere binlerce kez teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sanatçı Selahattin Alpay’a çiçek, kayısı ve kiraz paketi ile Çırmıktı Lezzet Caddesinin resmedildiği tablo hediye etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler