Cem Vakfı Cemevi Temeli 23 Ekim’de Atılacak

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı Malatya Şubesi tarafından hazırlanan Malatya Cemevi ve Kültür Merkezinin temeli 23 Ekim Pazar günü atılacak.

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı Malatya Şubesi tarafından hazırlanan Malatya Cemevi ve Kültür Merkezinin temeli 23 Ekim Pazar günü atılacak.

Cem Vakfı Malatya Şubesi Müdürü İzzetin Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Altınok Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Cemel Gürsel Mahallesi Kanal Üstü Çiçek Sokak’ta yapılacak Cemevi konusunda bilgi verdiler.

Malatya Eski Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yer tahsisi yapılan ve projesi hazırlanan Cemevi için Malatya Büyükşehir Belediyesi de destek olarak Cemevinin hafriyat ve kazı işini üstlendi. Cem Vakfı Malatya Şubesi Müdürü İzettin Şahin “Projesi hazırlanan Malatya Cemevi için 23 Ekim Pazar günü saat 14.00’de Cemal Gürsel mahallesinde tören yapacağız. Törene çok sayıda davetli katılacaktır. Malatya Basınımızı da aramızda ve yanımızda görmek istiyoruz. Cemevi projesinde 750 kişilik Cem salonu, 1000 kişilik Taziye Salonu, Mutfak ve Kadın-Erkek Wc, Ceme hazırlık odaları, 5 Adet Kitap-Hediyelik satış yerleri, Kermes salonu, 3 adet kurs odası, Kütüphane, Zakir Odası, Dede Odası, Dede konuk karşılama Odası, 750 kişilik Yemekhane, Mutfak ve Yemek Pişirme yerleri, Adak kesimhane, Soğuk Hava Deposu, Çamaşırhane, 120 Kişilik Seminer Odası, Yönetim Birimi Odaları, 8 Yataklı konuk Misafirhane Odası, 250 kişilik Cem solunu, ayrıca 60 araçlı otopark ve diğer sosyal donatılar bulunacak. Bölgenin en kapsamlı ve ihtiyaçlara cevap verecek kapasite de olacak Cem evi projemiz örnek bir proje olacaktır” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Malatya’da örnek bir Cem evi yapılması için çaba gösteren Cem Vakfı yöneticilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler