Çalık: “Yasal Düzenlemede Kolaylaştırıcı Bir Usül Geliştirilsin İstiyoruz”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehirli tütün üreticilerinin sorunları ve taleplerini ilgili yerlere ilettiklerini ifade ederek, yasal düzenlemede kolaylaştırıcı bir usül geliştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehirli tütün üreticilerinin sorunları ve taleplerini ilgili yerlere ilettiklerini ifade ederek, yasal düzenlemede kolaylaştırıcı bir usül geliştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 
 
Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’u ziyaret etti. 
 
Kısa süre önce babasını kaybeden Zelyurt’a başsağlığı dileyen Çalık, Doğanşehir Belediyesi’nde muhtar ve üreticilerle bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Çalık, her konuda üreticilerin yanında olduklarını ve aldıkları talepleri ilgili bakanlıklar ile Cumhurbaşkanı’na ileteceğini belirtti. 
 
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın Doğanşehir’in sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ifade ederek, destekleri ve yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 
 
AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu ise AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın Doğanşehir’in ablası olduğunu ifade ederek, “Hem milletvekilimiz hem de ablamız olarak ne zaman arasam işini gücünü bırakıp bizim yanımızda oldu. Tütün üreticilerini geldi, dinledi ve 6 ay erteleme konusunda büyük bir emek verdi. Konuyla ilgili kendisiyle bir kez daha görüştük ve bir heyet olarak Ankara’ya gittik. Sayın vekilimiz öyle güzel hazırlanmıştı ki yaptığımız görüşmelerde konuyu en iyi şekilde anlattı. Birlik ve beraberlikle Doğanşehir adına büyük bir ablalık yaptı” diye konuştu. 
 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehir’in kendilerine rahmetli Vahap Küçük ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emaneti olduğunu söyledi. 
 
Milletvekili Çalık, Doğanşehir’in siyasetinde çok özel bir yerinin olduğunu ifade ederek, “Doğanşehir’in dün ve bugün olduğu gibi yarın da emrinde olmaya devam edeceğim. Doğanşehir Belediye Başkanımız Durali Zelyurt, tütünle ilgili Ankara’ya gelmek istediklerini söyledi. Belediye Başkanımız ve ilçe başkanımız bu kez İl Danışma Toplantımızda konuyu bir kez daha bizlere ilettiler. Durali Başkanımız, İlçe Başkanımız, Kaymakamımız ve muhtalarımız Ankara’ya geldiler. Grup Başkanımız İsmet Yılmaz, Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde tütünle ilgili sorunlarıbirinci elden ilettik. Doğanşehirli çiftçiler ve üreticiler olarak çözüm ve yasal düzenlemeler konusunda görüş ve kanaatlerimizi paylaştık. Grup Başkanımız İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanımıza konuyu bir kez daha arz etti ve bizlerde notlarımızı ilettik. Doğanşehirli tütün üreticilerimizle sizin sesiniz olmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik, bundan sonra da sarf etmeyi sürdüreceğiz. Ben gösterilen bu birlik ve beraberlikten dolayı çok büyük mutluluk duydum” dedi. 
 
Yürütülen güzel sürecin neticesini almayı umut ettiğini dile getiren Çalık, “Konuyla ilgili görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Doğanşehir için birçok yatırım yaptık. Üreticilerimizle son olarak Doğanşehir’de bir araya geldik ve bakanlarımızla görüştük. Tütün yasasının 6 ay ertelenmesi için o dönem meclisten yasal düzenleme çıkarttık. 6 ay öteleme o gün için çok zor bir işlemdi ama öteledik. Üreticilerimizle burada yaptığımız görüşmede “Bir kez daha öteleme olmayacak” dedik. Ama kooperatiflerin şu an kurulmamış olmasıyla birlikte vatandaşlarımız ve üreticilerimizin şu an buna hazırlıklı olmamasından kaynaklı olarak yasal düzenlemede kolaylaştırıcı bir usül geliştirilsin istiyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah sizin beklentileriniz doğrultusundaki haberleri vermeyi Alah nasip etsin” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler