Çalık: Biz Yaptıklarımızla Konuşuruz

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Yazıhan ilçesine eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, “Hiç uzağa gitmeye gerek yok, son 19 senede Yazıhan ilçemize yaptığımız yatırımlar AK Partinin millete ve memlekete bakış açısının en somut örneğidir. Bizim siyasetimiz laf değil eser siyasetidir, yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Yazıhan ilçesine eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, “Hiç uzağa gitmeye gerek yok, son 19 senede Yazıhan ilçemize yaptığımız yatırımlar AK Partinin millete ve memlekete bakış açısının en somut örneğidir. Bizim siyasetimiz laf değil eser siyasetidir, yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Yazıhan ilçesini ziyaret ederek, hem devam eden hem de tamamlanan yatırımları yerinde inceledi. Çalık, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aytunç Narin, AK Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, MHP Yazıhan İlçe Başkanı Basri Kaya ve beraberindekilerle birlikte ilk olarak ilçede TOKİ tarafından 16 milyon TL bedelle yapımı devam eden 79 konut, 1 adet 3 dükkânlı ticaret merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Çalık, konut ve ticaret merkezinin bu yılsonunda tamamlanacağını kaydetti.
Milletvekili Çalık, Yazıhan’a çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “Yazıhan’da, yiğidin harman olduğu topraklara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önemli ve ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Ama biz yeniden inşa ve imar etmek için hem Malatya merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt’ta hem de tüm ilçelerimizde çok hummalı bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

“YAZIHAN ÇOK FARKLI BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞUYOR”

Yazıhan’da 2021 yılı içerisinde yatırımların devam ettiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi: “Nevzat Öztürk başkanımız göreve geldiği andan itibaren Yazıhan’da TOKİ’yi istiyordu tabii fiyatların uygun olacak şekilde bir talebi vardı. Yazıhanlı hemşerilerimizin uygun fiyata ev sahibi olmalarını istiyordu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye genelinde 100 bin sosyal konut projesi başlatıldı. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız, meclis üyelerimizin taleplerini ilgili yerlere ilettik. Yazıhan’da 79 konutumuz ve bir ticaret merkezimiz ile 2 tane de çocuk oyun bahçesi yapılıyor. Tabii birde yakın bir noktada yapılacak olan camimiz bu bölgeye hitap edecek. TOKİ’nin yatay mimari ile burada yapmış olduğu evlerle Yazıhan çok farklı bir görüntüye kavuşacak. TOKİ’nin bu inşaatı yüzde 70 oranında tamamlanmış vaziyette. Müteahhit firmamızın yetkilisiyle görüştük ve 2021’in sonunda konut ve ticaret merkezinin tamamlanacağı müjdesini aldık. 2021’in sonunda konutlarımız vatandaşlarımıza verilecek. Yaklaşık 16 milyon TL bedelle yapılan bu evlerimiz çevre düzenlemesi ve yeşil alanlarıyla birlikte tam bir yaşam alanı olacak.”

“20 MİLYON TL’LİK ÜST GEÇİT YAPIYORUZ”

Çalık daha sonra Yazıhan ilçesinde yapımı devam eden 20 milyon TL maliyetli TCDD hemzemin üst geçidinde incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. TCDD hemzemin üst geçidinin 3 ay içerisinde faaliyete geçeceği bilgisini veren Çalık, “Yazıhan ovasını Konya ovasına benzetirim. Bu bereketli toprakları önce Recai Kutan Barajı’yla yeşillendirdik. Yeni gelişen ve büyüyen Yazıhan ilçemiz, çok hızlı bir şekilde yol aldı ve bu yolu kat etmeyi de sürdürüyor. Sanayisi en fazla ve hızlı gelişecek olan ilçe Yazıhan. Hem Hayvancılık Organize Sanayisinin hem de seracılığın geliştiği hem de toprağın ve tarımın inanılmaz derecede bereketli olduğu, kapalı sulama sistemleriyle ve barajıyla inanılmaz bereketli bir toprak haline gelen Yazıhan ilçemize yatırımlarımız devam ediyor. Ulaşım noktasında karayollarımızın yaptığı ilçe giriş yolu, ilçenin içerisindeki 2 kilometrelik yol, yeni bir Yazıhan olmasını sağladı. TCDD hemzemin üst geçidini yaptırmak bizim için çok kıymetliydi. Şuanda Yazıhan’ın çift gidiş-gelişi ile çift çıkışı olacak. Öncesinde maalesef kapalı bir Yazıhan vardı. Hemzemin geçitten dolayı anayol bağlantısı yapılamıyordu. Şimdi TCDD’nin yapmış olduğu üst geçitle birlikte karayolumuz anayolumuzdan şehirlerarası Malatya-Sivas yolumuzdan direkt olarak Yazıhan’a çıkış ve girişler verilmiş olacak. Sadece Yazıhan’a değil buradan Fethiye ve Kurşunlu’ya da bağlantılar verilmiş olacak. Bu, Yazıhan’ın tüm kapılarının açılması demek” diye konuştu.

“MALATYA’MIZIN HUBUBAT AMBARIDIR”

Milletvekili Çalık, Boztepe Recai Kutan Barajı’yla birlikte toprağın suyla buluşunca artık Trabzon hurmasının da Yazıhan’da yetiştirildiğini belirtti. Yazıhan’da Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Raziye Köse ve yönetimi ile bir araya gelen Çalık, “Kadınlarımız tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında Yazıhan ovasında kekik yetiştiriyorlar” dedi. Milletvekili Çalık, Yazıhan ilçesinde faaliyete geçen 1 Megawattlık Güneş Enerji Santralinde de incelemede bulundu.  İlçede Ayçiçek tarlalarını da gezen Çalık, “Malatya’mızın hububat ambarı konumundaki Yazıhan Ovası'nın ürün deseninde önemli bir yere sahip ayçiçeği tarlasındayız. Tüm çiftçilerimize emekleri için teşekkür eder, bereketli bir hasat dilerim” diye konuştu.

“HEM HAYVANCILIK HEM DE TOPRAKSIZ SERA OSB KURULUYOR”

Milletvekili Çalık, ilçede Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB’yi de kuracaklarını kaydederek, şunları söyledi:  “Malatya Yazıhan ilçemizin Mısırdere Mahallesi sınırları içerisinde 3 bin 200 dekarlık alanda kurulacak ve et entegresinden yem üretim fabrikasına kadar 142 işletme ve 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacak. Ayrıca, Gövük Mahallesinde tarıma elverişli olmayan 738 dekar alana Topraksız Sera OSB kuruyoruz. Kırsaldaki göçü önleyecek, istihdama katkı sağlayacak. Bunun yanında Yazıhan ilçemizde 92 bin dekar araziyi suyla buluşturan Boztepe Recai Kutan Barajımızın ardından DSİ tarafından ilçedeki 30 bin dekar araziyi daha sulayacak Ansur ve Epreme barajlarımızın da planlama çalışmaları yapılmaktadır.”
İlçede gençlik ve spor yatırımları yaptıklarını da dile getiren Çalık, “Yazıhan ilçemizde ata sporumuz Atlı Cirit için saha yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden 4,5 Milyon TL maliyetindeki sahamız bu yılsonunda tamamlanacak” dedi. Milletvekili Öznur Çalık, ilçede muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Yazıhan ilçesine eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, “Hiç uzağa gitmeye gerek yok, son 19 senede Yazıhan ilçemize yaptığımız yatırımlar AK Partinin millete ve memlekete bakış açısının en somut örneğidir. Bizim siyasetimiz laf değil eser siyasetidir, yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler