Çalık: 1,2 Milyon Sağlık Çalışanımız Fedakar ve Özveriyle Çalışmaktadır
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı sağlık altyapısı, personel, ilaç, yoğun bakım yatağı açısından diğer ülkelere göre oldukça iyi konumda olduğunu belirterek, “2002’de 378 bin sağlık çalışanı var iken, 2020’de yaklaşık 1 milyon 200 bin’e ulaştı ve sağlık çalışanlarımızı gece gündüz demeden hastaları sağlıklarına kavuşturmak için sergiledikleri özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.
Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte Malatya Sağlık İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ile bir araya geldi. Ziyarette vaka sayılarıyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, “AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bu süreçte ve bu süreçten önce tüm yatırımlarımızda büyük destekleri oldu. Pandemi ile ilgili bilgi almak için bizleri ziyaret ettiler. Bizde, kendilerine yoğun bakım, vaka ve vefat sayılarımızı arz ettik” dedi.
“Sağlık çalışanı sayısı 18 yılda 3 kat arttı”
Milletvekili Öznur Çalık ise, “Sağlık İl Müdürümüz nezdinde bütün sağlık ordumuza şükranlarımızı iletmek üzere ziyaret ettik” dedi. Çalık, Türkiye’deki sağlık ordusunun dünyaya örnek başarılar sergilediğini ifade ederek, “18 yıldır AK Parti iktidarı döneminde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlıkta yapmış olduğumuz yatırımlar, merkez ve ilçelerimizdeki hastanelerimiz pandemi döneminde sağlık sistemimizin nasıl güçlü olduğunu bir kez daha hissettirdi. Sağlık alanında yapmış olduğumuz yatırımların yanı sıra sağlık çalışanlarımızın sayılarında da artış oldu. 2002’de 378 bin sağlık çalışanı var iken, 2020’de yaklaşık 1 milyon 200 bin’e ulaştı. Ben özellikle bu pandemi sürecinde iş yükü ve sorumlulukları artan fedakar ve kahraman sağlık çalışanlarımızı gece gündüz demeden hastaları sağlıklarına kavuşturmak için sergiledikleri özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Tedbirlere sıkı sıkıya uymak zorundayız”
Yatak ve yoğun bakım sayılarında 2002’den buyana gerçek anlamda performansın artmasına vesile olduğuna dikkat çeken Çalık, sağlık çalışanlarının pandemi döneminde ilk günden beri kendilerini, canlarını ve ailelerini riske ederek Hipokrat Yemini’ni gerçek manada hayata geçirdiklerini belirtti. Çalık, sağlık çalışanlarına pandemi sürecinde verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vefat eden bütün hastalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlıkçılarımız başta olmak üzere şifa bekleyen bütün hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Performansımız çok iyi giderken sonrasında tedbirleri özellikle bizler vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yerine getirmediğimiz için maske, mesafe ve hijyen kurallarına tam olarak uymadığımız için vaka sayılarımızda ciddi manada artış oldu. Türkiye genelindeki vakaları Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca günlük olarak açıklıyor. Bugüne kadar ülke genelinde toplamda 18 milyon 592 bin test yapıldı. Ağır hasta sayısı 5 bin 190, vefat sayısı 13 bin 746 ve 404 bin 727 hastamız ise iyileşmiş vaziyette. Dolayısıyla azami hassasiyeti göstermek vatandaş olarak asli vazifemiz.”
“Malatya’mızdaki hastanelerimizde 3 bin 300 yatak sayısı bulunuyor”
Malatya’daki hastanelerin sağlık personelleriyle birlikte vatandaşların emrinde olduğunu ifade eden Çalık, “Malatya’mızda şuan 3 bin 300 yatak sayısı ve 460 erişkin yoğun bakım, 130’da yeni doğan yoğun bakım ile vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Özellikle 150 civarındaki yoğun bakım ünitemiz kovid-19 testleri pozitif çıkan vakalarımıza ayrılmış vaziyette. Yoğun bakımdaki hasta sayılarına baktığımız zaman hepimizin bir kez daha hassasiyet göstermesi gerektiğini görüyoruz. Şuan yatak ve yoğun bakım sayılarımız bizi idare ve idame ettirecek halde. Malatya’daki hastanelerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde. Vatandaşlar olarak bizim üzerimize düşen maskeyi, mesafeyi ve hijyen kurallarını ihmal etmeden uygulamak. Aldığımız tedbirleri de devam ettirirsek, en kısa zamanda yerli ve milli aşı üretim çalışmalarımızda devam ediyor inşallah güzel sonuçları alacağız” diye konuştu.
“Pandemi sürecinde 16 yeni hastane açıldı”
Çalık, Türkiye genelinde pandemi döneminde 16 adet yeni hastanenin açıldığını belirterek, “Erzurum, Tekirdağ, Konya, Kartal Dr. Lütfi Kırdar, İstanbul Göztepe Prof.Dr.Süleyman Yalçın, Okmeydanı Prof. Dr.Cemil Taşçıoğlu ile Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastaneleri, Bilecik ve Milas devlet hastaneleri, Sakarya Kadın Hastalıkları ve Çoçuk Sağlığı hastanesi, Yeşilköy Prof. Dr.Murat Dilmener ile Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz acil durum hastaneleri, Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş hastanesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum ve Çoçuk Hastalıkları ek hizmet binası, Mersin Üniversitesi onkoloji hastanesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji hastanesi bu yıl açılmıştır. Sadece bu 16 yeni hastane açılmakla kalınmadı, aynı zamanda herkese ücretsiz COVİD-19 tedavisi sunuldu. Aşı da ücretsiz yapılacak” diye konuştu.
“Sağlık yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor”
Malatya’da sağlık yatırımlarının da ülke genelinde olduğu gibi pandemiye rağmen hız kesmeden devam ettiğini belirten Çalık, “Kuluncak ilçe entegre devlet hastanesi, Arguvan Aile ve toplum sağlığı merkezi ile 112 istasyonu hizmete girdi. Proje tutarı 70 milyon olan 100 yataklı Doğanşehir Devlet hastanesi faaliyete geçmek üzere. Proje tutarı 162 milyon lira olan 300 yataklı Battalgazi devlet hastanesi inşaatı devam ediyor önümüzdeki yıl hizmete girecek. 10 milyon 500 bin lira proje tutarlı Çarmuzu Aile Sağlığı Merkezi, 5 milyon 451 beni lira proje tutarlı Pütürge Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi, Arapgir Devlet Hastanesine ek bina, Akçadağ Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi, Darende Yenice Sağlık Evi yapımları sürüyor” dedi.
Çalık’a ziyaretlerinde AK Parti İl Başkan yardımcısı Kamil Biter ile AK Parti Battalgazi ilçe başkanı Basri Kahveci eşlik etti.
Henüz Yorum yok