Büyükşehir Belediyesinden Bayram Tedbirleri

28 Haziran – 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı.

28 Haziran – 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı tedbirler alındı.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından şu bilgiler verildi:

İlgili birimler bayram süresince mesai yapacaklar

Vatandaşların daha rahat ve sorunsuz bir şekilde bayramlarını geçirmeleri amacıyla Büyükşehir Belediyesi birimleri 7/24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. 

Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de bayram süresince hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar, gerektiğinde Çağrı Merkezi'nin 444 51 44 numaralı telefonunu arayabilecekler.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi de yine Kurban Bayramı’nda hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar su ve kanalizasyon ile ilgili şikâyetlerini 185 ve 377 74 44 numaralı çağrı merkezi numaralarını arayarak bildirebilecekler.

Kurban Bayramı süresince otobüs seferleri vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek. Vatandaşlar otobüs seferleri ile ilgili bilgi talebi ve şikâyetlerini ise 502 2 502 numaralı MOTAŞ çağrı merkezi hattını arayarak bildirebilecekler.

 

Cadde ve sokaklar ile cami avluları yıkanacak

Büyükşehir Belediyesi, ana caddelerin temizliğini yaparak yıkayacak. Ayrıca bayram namazı kılınacak mekânlar yıkanarak, çevrelerinde gerekli bakım ve temizlikler yapılacak. Şehir Mezarlığı, Mezarlık Camisi ve Şehitliğin çevresinde gerekli temizlikler yapıldıktan sonra gül suyu ile yıkanacak olup kılınan bayram namazından sonra gül suyu ikram edilecek. Ayrıca çevrede oluşabilecek her türlü ilaçlama çalışmaları da belediye ekipleri tarafından sürdürülecek. 

Bayram süresince nöbetçi temizlik personelleri görevlendirilerek oluşabilecek aksiliklerin önüne geçilecek. Hafriyat döküm sahası ile çöp döküm sahası da bayram süresince açık tutularak çalışmalar devam edecek. 

Trafik akışının disipline edilmesi amacıyla çalışmalar yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı nedeniyle oluşabilecek sıkışıklığı önlemek amacıyla trafik akışını disipline edecek çalışmalar yapılıyor. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Şehir Mezarlığı giriş ve çıkışlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla gerekli tedbirler alınarak uygulanılacak. 

Ekmek satış büfeleri bayram süresince hizmet verecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Şirketine bağlı ekmek satış büfeleri de Kurban Bayramı süresince, vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Bayram süresince 07:00 -17:00 Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikasına ait 21 büfe açık kalacak.

Bayram süresince hizmet verecek Ekmek Büfeleri:

Bayram Boyunca Ekmek satış büfe çalışma saatleri sabah 07.00’den akşam 17.00’ye kadar sürecek. Bayram boyunca açık olacak ekmek büfeleri ise şöyle;

Eski Malatya Büfesi, Toki-1 Büfesi, Çöşnük Büfesi, Tandoğan Büfesi, Fabrika Büfesi, Kernek Büfesi, Emeksiz Büfesi, Gelinciktepe Büfesi, Battalgazi Durağı Büfesi, Eski Belediye Arkası Büfesi, Temelli Büfesi, Onbin Konutlar Büfesi, Yeşiltepe Büfesi, Konak Mah. Büfesi, Hoca Ahmet Yesevi Büfesi, Malet Arkası Konteynır Kent Büfesi, Gedik Büfesi, Paşaköşkü Büfesi, Sıtmapınar Büfesi, Doğu Garajı Büfesi, Yeni İlçe Garajı Büfesi, Çevreyolu Büfesi(Yıldız Büfe Karşısı), Eski Devlet Hastanesi Büfesi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler