Battalgazi’nin Çehresi Her Geçen Gün Değişiyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte 679 konut, 18 işyeri ve çevre düzenlemesi işi ihalesinin 2 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşeceği Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulunarak, konutların 2022 yılı sonunda teslim edileceği müjdesini verdi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve partililerle birlikte Battalgazi ilçesindeki Şehit Fevzi Mahallesindeki 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu. Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, 679 konut, 18 işyeri ve çevre düzenlemesi işi ihalesinin 2 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirileceğini hatırlatarak, 2022 yılı sonunda konutların teslim edileceği müjdesini de verdi. Proje ile birlikte yeni bir alt merkez daha kazandırılacak olan Battalgazi’nin, Malatya’nın parlayan yıldızı olacağı kaydeden Milletvekili Çalık, hizmet ve yatırım ayrımı yapmayan Başkan Güder’e eşit hizmet anlayışından dolayı teşekkürlerini iletti. 

MUHTAR CENGİL: “ŞEHİT FEVZİ’YE GÜNEŞ DOĞDU”

Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla Şehit Fevzi Mahallesi’nin üstüne güneş doğduğunu vurgulayan Mahalle Muhtarı Sami Cengil, “Şehit Fevzi mahallesinin üzerine güneş açtı. Allah’a hamd olsun ki, yetkililerimizin gayretleriyle mahallemiz yeni bir çehreye kavuşuyor. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah diğer açıklamamızı kazma vurulduğu zaman yaparız. Bu yatırımlarla çevreyolu altı ve üstü tabiri ortadan kalkıyor” şeklinde konuştu.

İL BAŞKANI KOCA: “BU ÇALIŞMA DİĞER MAHALLERİMİZE EMSAL OLACAK”

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca’da, “Çevreyolu altındaki dezavantajlı bölgelerinden biri olan Şehit Fevzi mahallesinde yaşanacak güzel çalışmaların başlangıcındayız. Kentsel dönüşüm bence bir başarı hikayesidir. Bu başarı hikayesi ile bu bölgelerimiz örnek hizmete kavuşmuş olacaklar. Bu çalışmalar diğer mahallelerimize de emsal olacak. Mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm ile birlikte gelişmişliğin ve refahın sembolü güzel yapılara kavuşmuş olacak. Bunun için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜDER: “İHTİHAR DEDİLER, BİZDE İNTİHARA HAZIRIZ DEDİK”

Battalgazi’ye gerçekleştirilen tüm yatırımlarla AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın büyük desteklerini aldıklarını belirterek sözlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi’deki yatırımları yerinde inceliyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını yaptığımız zaman bazı kesimler, buna inanmamıştı. Fakat gelinin noktayı hepimiz görüyoruz. Genellikle istişare ettiğimiz zamanlar bize; ‘Kentsel dönüşüm siyasilerin intiharıdır’ denmişti. Milletimize ve vatandaşımıza hizmet olacaksa eğer biz bu intihara hazırız dedik ve yola çıktık. En büyük destekçimiz ise Öznur Çalık vekilimiz oldu. Yine dönüşümde emeği geçen AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci’yide unutmamak gerek. Kentsel dönüşüm ile birlikte hayata geçirmeyi devam ettirdiğimiz yatırımlarla, çevreyolu altı denilen tabir artık Battalgazi’de konuşulmayacak. Bu çalışmalar diğer bölgelerimize de örnek olacak. Battalgazi’yi her geçen gün daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim işimiz hizmet. Hizmette aşkınan çalışan yorulmaz. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇALIK: “BÖLGENİN CAZİBESİ ARTACAK”

Malatya’nın bir deprem bölgesinde yer aldığını ve kentsel dönüşümünde özellikle bu mahalleler için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Çalık, “Bu bölgemizdeki insanlarımızda modern, şık zamana uygun ve depreme dayanıklı evlerde oturmalıdır. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projesinin her aşaması şeffaf, hakkaniyete uygun ve uzlaşmayı esas alacak şekilde yürütülmektedir. İhale tekliflerinin değerlendirilmesinin ardından kazanan firma işe 10 gün içerisinde başlayacak ve 2022 yılı sonunda konutlar teslim edilmiş olacak. Bugüne kadar mahalledeki kiracı ve malik sahiplerine toplamda 927 milyon lira tutarında kira yardımı yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Şehit Fevzi’yi güzel yarınlar bekliyor. Fahri Kayhan’a yapılanın alası burada olacak. Allah nasip ederse, biz bu evlerde sizlerle birlikte çay içeceğiz. Hemen yan kısmında Battalgazi Belediyesi’nin Derme Deresi projesi yapılıyor. Battalgazi’yi her geçen gün gelişiyor. Parlayan yıldız oluyor. Burada Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e ayrı parantez açmak istiyorum. Battalgazi’nin göbeğine ve merkezine yapılamaz, cesaret edilemez denilen şeyi başlattı. Bunu kimse cesaret edemez. Hizmet için sadece elini değil, gövdesini taşın altına koyuyor. 2022 yılında yeni haliyle bu bölgenin cazibesi artacak ve dolayısıyla hak sahibi vatandaşların mülkleri de değer kazanacak” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler