Başkan Gürkan Erman Ilıcak Fen Lisesi Açılışına Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in teşrifleriyle açılışının gerçekleştiği programa katıldı.

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan yüzlerce genç için önemli bir yatırımın daha açılışı gerçekleştirildi. Rönesans Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan iki blok ve 20 sınıftan oluşan ana eğitim binası ile 247 kişilik konferans salonu, en yüksek teknoloji ile donatılmış 6 adet laboratuvar ve yurt binasının olduğu Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin açılışı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımlarıyla yapıldı.

Erman Ilıcak Fen Lisesi açılış programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Ben öğretmen kökenliyim. Uzun yıllar Milli Eğitim’de her aşamasında her kademesinde görev yaptım. Biz biliyoruz ki en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Çünkü insana yapılan yatırım memleketin istikbalini kurtarır. Bu anlamda da yatırımı yapan Ermen Ilıcak hemşerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle Malatya’mızın bütün hayırsever iş insanlarına da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Malatya’mızı ziyaret ettiler biz müteşekkiriz ve kendilerine teşekkür ederiz. Malatya’mıza büyük müjdelerle geldiler. Kümülatif yatırım noktasında baktığımızda 2 Milyar TL’nin üzerinde bir yatırımı Malatya’ya müjde olarak verdiler. Yatırımın da kullanılmasının hemen başlayacağını ifade ettiler. Bu anlamda Sayın Bakanımıza Malatya halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

 

Bizlerde Büyükşehir Belediyemiz olsun diğer ilçe belediyelerimiz olsun kendimizi Milli Eğitimden ayrı düşünmedik, düşünmüyoruz da. Çünkü okul yerlerinin ihdası ve tahsisi noktasında yapılan okulların yapılması noktasında gerek fiziki, gerekse maddi ve manevi anlamdaki destekte her zaman için Milli Eğitimin bir personeliymiş gibi çalıştık ve biz liseler yaptık, kütüphaneler yapıyoruz, okullar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Okullarımızın bahçelerine spor salonları, voleybol ve basketbol sahaları, oyun alanları ve okulların yenilenmesiyle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yatırımlarımızı yaparken şunu da söylemek istiyorum; her şey ayrıntıda gizlidir. Ayrıntıları önemsememiz lazım. Bir çivi bir nal, bir nal bir at, bir at bir yiğit, bir yiğit bir ülke kurtarır. Biz biliyoruz ki okullarımızda yetişecek öğrencilerimiz hem kendilerine, hem ailelerine, hem milletlerine faydalı birer birey olacaktır” diye konuştu.

Öğrencilerimiz Arasında İnşallah Selahattin Başkanımız Gibi Yiğitler Yetişecek

Erman Ilıcak Fen Lisesinin açılışının yapılmasından dolayı onur duyduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda öncelik verdiğimiz alan okul öncesi eğitimde erişimi artırmak. Bu çerçevede inşallah bu sene 3 bin tane yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni ana sınıfını hizmete alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 19 yılda eğitimin bütün kademelerinde devasa bir seferberlik yaşanırken, tek eksik kalan kısım okul öncesi eğitimdi. Gelişmiş ülkelerin 1950’li yıllarda sağlamış olduğu okullaşma oranını yükseltmeyi biz 70 yıl gecikmeyle yaşadık. 81 ilimizde, tüm ilçelerimizde çok iyi eğitim yatırımları oldu. Okullaşma oranlarında ciddi iyileşme sağlanırken aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da inanılmaz bir düşüş sağladık.

Açılışını yaptığımız Erman Ilıcak Fen Lisesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görev yapan öğretmenlerimize yapmış oldukları katkılardan dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah öğrencilerimizin arasından nice Aziz Sancarlar yetişecek, Erman Ilıcaklar yetişecek. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız gibi yiğitler yetişecek” açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kurdele kesilerek Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler