Akademisyenlerden Arslantepe Buluşmalarına Övgü

Malatya’nın fethinin 921’inci yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte 17-20 Eylül tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması etkinlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde Karma Sergi ve Foto Akademi Sergisinin açılışı yapıldı.

Malatya’nın fethinin 921’inci yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte 17-20 Eylül tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması etkinlikleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde Karma Sergi ve Foto Akademi Sergisinin açılışı yapıldı.

17-20 Eylül tarihleri arasında birçok etkinliğin yer aldığı 2’nci Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantep Buluşması’nda kültür, sanat, tarih, arkeoloji, turizm, gastronomi ve moda günlerinde birçok etkinlik katılımcılara sunuluyor. Etkinlikler kapsamında MABESEM’de yer alan fuaye alanında Karma Sergi ve Foto Akademi Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 32 üniversiteden 150’ye yakın eserin yer aldığı sergiye akademisyenler ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

2’nci Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşmalarına katılan akademisyenlerden Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Arslantepe Buluşmasının parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Bayraktaroğlu “ Çok güzel bir emek var. Bu organizasyona destek veren, emek veren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Ekonominin zor şartlarında sanata bu kadar destek veren, emek veren, sanata yatırım yapan birine helal olsun demek gerekiyor. Ayrıca Malatya çok güzel bir şehir. Yollar tertemiz. Malatya’ya ilk kez geliyorum. Sayın Başkanın ve ekibinin emeklerine sağlık. Kişilerin şehirler için bir takım şeyler yapması gerekiyor. Şehirlerin ekonomik ve kültürel anlamda kalkınması gerekiyor. Sayın Başkan güzel bir devlet bürokrasisi yakalamış. Sayın Valimiz çok ilgili bunlar çok güzel. Türkiye’de birçok yeri gezdim. Şehrine yatırım yapan insanlara vatandaş olarak vefa borcumuz var. 

Bir şehri markalaştırmak ve bu stratejide özellikle sanata yer vermek çok özel bir şey. Markalaşma stratejisinde sanatın ve kültürün yeri çok ayrıdır. Bunun içinde ciddi bir süreç gerekir. Kervansaray Buluşmalarından itibaren bugüne kadar gelen süreçte gerçekten Malatya önemli bir aşama kat etmiş. Dolayısıyla kalite ve markalaşma sürecinde deneyimler ve deneyimlerin arttırılması, birikimlerin arttırılmasıyla edinilen tecrübelerden daha iyiye nasıl giderimin sorgulanmasının yapılması belki de Arslantepe Buluşmalarının önemi ortaya koyan en önemli göstergedir. Tarih, ders aldıktan sonra, kendini geliştirdikten sonra fayda sağlar. Devlet stratejisinde de eğitim stratejisinde de böyledir. Dolayısıyla 3’üncü Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşmasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

 

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu ise, “ Fotoğraf alanında çalışmalar yapıyorum. Bunun dışında gerek drone olsun, gerek video fotoğrafçılığı olsun, tarihi yerler, mekânsal fotoğraf çalışmaları yapıyorum. Özellikle ülkemizin değişik yerlerinde mekânları çekmek ile uğraşıyorum.  Geçtiğimiz seneden sergiyi ve buluşmayı biliyordum. Malatya’ya daha önceden gelmiştim. Sergiyi geziyorum, Malatya’yı geziyorum, diğer yapılan çalışmaları geziyorum çok mutluyum. Çok güzel işler yapılıyor. Malatya’ya en son 6 yıl önce geldim. Gelişme inanılmaz. Yeşilliği olsun, yeni yapılan merkezler ve alanlara baktığımda çok güzel bir şehir olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Vali Hulusi Şahin’e etkinliğe davet ettikleri için teşekkür eden Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Dayı, “Çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İkinci kez katılıyorum. Hem Arslantepe’nin farkındalığını yaratmak anlamında hem de sanatsal işlerle uğraşan insanların farkındalığını artırmak anlamında çok güzel bir buluşma olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra fotoğrafla ilgili foto akademinin kurulmasına destek olan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu da Türkiye’de bir ilk ve bir araya geldik. Üretimlerimizi sergileyebileceğimiz bir alan açıldı bize. Çok teşekkür ediyorum. Malatya’yı çok beğeniyorum. İnsanları çok cana yakın. Bu anlamda toplantılarda turizmle ilgili dilekleri görüyorum. Ben Antalya’dan geldim. Bilindiği gibi Antalya’da turizm çok yüksek bir şekilde markalaştığı için Malatya’nın da bu isteğini görüyorum. Turizm önemli bir kaynak bunun çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Malatya’nın da değerlerini ön plana çıkararak bu konuda önemli bir yere geleceğini düşünüyorum. Arslantepe’nin UNESCO’ya girmesi çok önemli bir adım. Bu konuda emeği geçenleri tebrik etmek lazım. Göbekli Tepe nasıl dünyada ses getirdiyse Arslantepe için bunların olacağını düşünüyorum. Özellikle kent bağlamında kentte yaşayanlar için bu farkındalığın arttırılması gerekir. Bu farkındalıkta sanatla oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bu konudaki eğilimini görüyorum. Bu vizyonel yaklaşımı da önemsiyorum bunun devam etmesini dilerim” diye konuştu.

Karma Sergi ve Foto Akademi Sergisi, 2’nci Melita’dan Malatya’ya Arslantepe Buluşması süresince Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde yer alan fuaye alanında açık olacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler