290 Hafız İçin Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

İlimiz Battalgazi, Yeşilyurt, Darende ve Pütürge İlçe Müftülüklerine bağlı Kuran Kurslarında eğitim alarak Hafızlığını tamamlamış 290 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

İlimiz Battalgazi, Yeşilyurt, Darende ve Pütürge İlçe Müftülüklerine bağlı Kuran Kurslarında eğitim alarak Hafızlığını tamamlamış 290 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Malatya Müftülüğünce Merkez Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Hafızlık Merasimine Vali Aydın Baruş ve Eşi Nagihan Baruş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Protokol üyeleri, Hafızlar, aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program protokol konuşmaları, hafızların alana gelmesi ve hafızlar tarafından okunan Ayet-i Kerimeler ile devam etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlıkla ilmin bitmediğini, hafızlığın ilmin başlangıcı olduğunu belirterek, ilim öğrenmenin hayat boyunca devam etmesi gerektiğini ve asrısaadetten alınacak dersler olduğunu, bunun en önemlisinin Kur'an'ı anlamak ve yaşatmak olduğunu belirtti.

Bugün burada bulunarak Kuran’a olan sevdasını ispatlayan vatandaşlar ve Kuran’ın Hadimleri Hafızlara teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş; “İnsanlık için hidayet kaynağı, inananlar için hayat rehberi, gönüllere şifa ruhlara ferahlık veren sözlerin en güzeli Kuran’ı Kerim’i ezberleyerek icazet almaya hak kazanan değerli kardeşlerimi, annelerini, babalarını ve hocalarını tebrik ediyorum.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler