29 Ekim Kutlamaları Yeni Cumhuriyet Meydan’ında Yapılan Törenle Başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi.

Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve geçtiğimiz günlerde Malatya ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. 

Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Vali Şahin daha sonrasında günün anısına şeref defterini imzaladı.

Şeref defterini imzalamadan önce Vali Hulusi Şahin, “Çok güzel bir meydanı hazırlayarak bugün ilk açılışını yapmamıza fırsat veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkürü bir borç bilirim. Cumhuriyetimizin 99’uncu yaş gününde Malatya’mıza ismi de Cumhuriyet Meydanı olan alan çok yakıştı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Vali Şahin şeref defterine, “'Yaktığınız bağımsızlık meşalesi ışığında küllerinden yeniden doğup düşmanı vatan toprağından süpürüp atan Türk Milletine bu büyük destanın zafer tacı olarak armağan ettiğiniz Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünde manevi huzurunuzda şerefle toplanmış bulunuyoruz. Aziz milletimiz, açtığınız bağımsızlık sancağı etrafında kenetlenerek düşmanı İzmir'den denize dökmeyi başarmış, bu büyük milletin hiçbir şart altında kimseye boyun eğmeyeceğini tüm cihana bir kez daha ilan etmiştir. Askeri dehanızla yüce Türk milletinin önünde canınızı ortaya koyarak verdiğiniz kutlu mücadelelerden sonra; siyasi dehanızla 29 Ekim 1923'te ilan ettiğiniz Cumhuriyet, milletimizin kadim devlet teşkilatı geleneğini en çağdaş şekliyle yenilemiştir. Ulusumuzda demokrasi bilinci geliştikçe halkımızın benliğindeki Cumhuriyet kavramı da güçlenmiş, milli iradeyi esaret altına almaya çalışanlara karşı her daim Türk Milleti'nin en büyük manevi gücü olmuştur. Kurduğunuz Cumhuriyetten, miras bıraktığınız fikir ve ilkelerden ilham alan Malatya halkı, bugün birlik ve beraberlik halinde, azim ve kararlılıkla geleceğe yürümeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan, bıkmadan çalışacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini yazdı.

Çelenk sunma programına Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, adli erkan, emniyet mensupları, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Törene katılan vatandaşlar, Malatya’ya kazandırılan yeni tören alanından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ilk törenle birlikte daha önce yapılan resmi törenlerde trafiğe kapatılan Sivas Caddesi, Kışla Caddesi ve Kanalboyu Güzergâhı tören alanının açılmasıyla birlikte trafiğe kapanmadı. 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler