23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Malatya'da Konvoyla ve Havai Fişek Gösterisiyle Kutlandı

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı.

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı.

Korona virüs salgını nedeniyle 56 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konvoy ve havai fişek gösterisi düzenleyerek evden çıkamayan çocukların heyecanına farklı etkinliklerle ortak oldu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılı törenlerle kutlarken, klasik otolarla ve üstü açık otobüsle şehir turu atan konvoy eşliğinde, 23 Nisan marşları, Malatya sokaklarına renk getirdi. Saatler gece 21.23'ü gösterdiğinde 23 Nisan'a atfen şehrin 23 farklı noktasından havai fişek gösterileri düzenlendi. Kernek Meydanı’nda yapılan temsili törene Vali Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı. Evlerinin cam ve balkonuna çıkarak coşkuya ortak olan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla birlikte çalınan müziklere eşlik etti.

Burada kısa bir mesaj veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Gazi ve kahraman meclisimiz ve Ülkemizi geleceğe taşıyacak çocuklarımızın bayramı 101 yaşında. Bu ülke bu noktalara kolay gelmedi. Milli bayramlarımızın coşkusu bizi daima diri tutar. Bu bayramı ülkemize ve dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi. 

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, "101 yıl önce memleketimizin her yerden, müstevli güçler tarafından işgal edilmeye çalışıldığı zor yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti büyük bir kıyama kalktı ve bu iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını en fazla önem verdiği, milletimizin geleceğini emanet ettiği çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. Bu yıl dönümlerinde bütün Türk çocukları dünya çocukları ile birlikte bu güzel ve sevinçli bayramı her yıl kutlama bahtiyarlığına erişiyorlar.   Gönül isterdi ki bu güzel bayramımızı çocuklarımızla birlikte meydanlarda daha coşkulu kutlayalım. Ama pandemiden dolayı bugün temsili bir törende kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Kutlu olsun. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah bir sonraki bayramlarımızı pandemiden uzak ve hep birlikte kutlarız" diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler