“17’inci Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma” Yarışması Finali İlimizde Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde erkek ve kadın din görevlileri arasında 2021 yılında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen “17. Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma” yarışması finali ilimizde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde erkek ve kadın din görevlileri arasında 2021 yılında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen “17. Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma” yarışması finali ilimizde yapıldı.

İl Müftüsü Veysel Işıldar, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Ak Parti Milletvekili MKYK üyesi Bülent Tüfenkci’nin açılış konuşmalarının ardından; Kelamların en yücesi, sözlerin en güzeli olan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finalinin Malatya'da düzenlemesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına teşekkürlerini ileten Vali Aydın Baruş, şöyle konuştu: “Kur'an-ı Kerim insanlık için bir hidayet kaynağı, müminler içinde bir yaşam rehberidir. Yaklaşık 14 asırdır insanlığı aydınlatan ve onlara doğru yolu gösteren Kutsal Kitabı okumak ve onu anlayarak yaşamak tüm müminlerin hayat amacıdır. Sözlerin en güzelini içeren Kur'an-ı Kerim'in hayatımıza rehber kılmak için atalarımız asırlardır mücadele içerisinde. Ve bu Kutsal Kitabı hem ruhlarımızda hem gönüllerimizde yaşatmak için nesilden nesile aktarmak üzere bu etkinlikleri düzenliyoruz. 

Kur'an-ı Kerim'i en iyi anlamak, yine onun ayetlerinden yapacağımız çıkarımlarla mümkündür. Allah-u Teala Zümer Suresi 23'üncü ayette şöyle buyuruyor: 'Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir Kitap olarak indirmiştir. Rabb’lerinden korkanların bu kitabın etkisinden dolayı tüyleri ürperir. Hem bedenleri hem gönülleri Allah'ın zikrine ısınarak yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.' 

Bizim atalarımızdan aldığımız miras Kur'an'a saygı ve onun yolunda yürüme mirasıdır. Burada yarışacak kardeşlerimize Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum ve bu yarışmaların yeni nesillerimizde Kur'an sevgisini ve ona olan hürmeti arttıracağına yürekten inanıyorum” dedi.

Kernek Karagözlüler Camii’nde yapılan yarışma finali Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Fatih Okumuş’un Genel Koordinatörlüğünde Kurul Üyelerinden oluşan komisyon tarafından yürütüldü. 

Yüksek Seçici Kurul Başkanının yarışma kurallarını açıklamasının ardında Türkiye genelinde yapılan yarışmada ilçe, il ve bölge etaplarını kazanarak finale katılmaya hak kazanan 10 yarışmacı, finalde Türkiye şampiyonu olmak için mücadele etti. Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, 

Denizli bölgesinden yarışmaya katılan sözleşmeli İmam Hatip Adem Bilgetay birinci, 

Tokat bölgesinden yarışmaya katılan Bilal Al ikinci, 

Karabük Bölgesinden katılan Recep Tayyip Şentürk ise üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Kur’anı Kerimi Güzel Okuma yarışmasına, Vali Aydın Baruş, Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yüksek Seçici Kurulu üyeleri, koordinatör hocaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler