15 Temmuz Şehidi Kabri Başında Anıldı ve Tüm Şehitlerimize Camilerde Mevlit Okutuldu

15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Gününde hain darbe kalkışmasının 4. yılında Malatya Valiliği tarafından kalkışmada şehit olanlar için tüm camilerde mevlit programı düzenlendi.  Öğle namazından önce okutulan Mevlid-i şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mevlide il protokol üyeleri STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve cami cemaati katıldı. Mevlid-i şerifin ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu dua ile program son buldu.

Mevlit programının ardından 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kalkıştığı hain darbe girişiminin 4. Yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler kabirleri başında anıldı.

Malatya'daki anma töreni, darbe girişimi esnasında Ankara Kızılay'da FETÖ'cü hainlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında düzenlendi. Buradaki törene Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı. Protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bırakırken, İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Vali Aydın Baruş, eşi Nagihan Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, eşi Gülten Altun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte 15 Temmuz Şehit aileleri ve gazilerimizin evlerini ziyaret ettiler. Sırasıyla Gazi İdris Akdoğan, Gazi Komiser Kemal Cavit Alpdemir, Gazi Ramazan Kaya, Şehit Ramazan Sarıkıya'nın Babası İbiş Sarıkaya, Gazi Ebubekir Keskin, Gazi Polis Memuru Ünal Hakan Yiğit, Gazi Polis Memuru Ömer Faruk Koşar, Gazi Enes Gün ve Gazi Osman Demir’in evlerini ziyaret eden Vali Baruş, 15 Temmuz’da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlık dileyerek bu vatanın her ferdinin sizlere minnettar olduklarını ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler