Keskin: Yeni Sanayi Sitesin De Öncelik Kayıtlı Olan Esnafındır

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Hiç kimse yeni sanayi sitesi için başka oluşumlara para yatırmasın. Çünkü öncelik mevcut kayıtlı olan ve Malatya sanayi sitelerinde faaliyet yürüten esnafındır. Sanayi sitelerine yönelik faaliyet yürütüp, Esnaf ve sanatkarlar sicil kaydına kayıtlı olanlar ile Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olanlar ilk etapta yeni yapılacak olan iş yerlerini almaya hak kazanacaklar.” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  “Hiç kimse yeni sanayi sitesi için başka oluşumlara para yatırmasın. Çünkü öncelik mevcut kayıtlı olan ve Malatya sanayi sitelerinde faaliyet yürüten  esnafındır. Sanayi sitelerine yönelik faaliyet yürütüp, Esnaf ve sanatkarlar sicil kaydına kayıtlı olanlar ile Ticaret ve Sanayi  Odasına kayıtlı olanlar ilk etapta yeni yapılacak olan iş yerlerini almaya hak kazanacaklar.” dedi.

Keskin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti; “ Yaklaşık 15 yıldan beri Malatya’ya yeni bir sanayi sitesi kurulması konusunu gündeme taşıyor ve tüm platformlarda dile getiriyorduk. Malatya’nın  en az 100 yıllık bir ihtiyacını karşılayacak Sanayi Sitesi için yaptığımız çalışmalar Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan tarafından sonuçlandırıldı ve bundan dolayı da kendilerine esnaf camiası adına teşekkür ediyoruz. Arsa tahsisi Büyükşehir Belediyemiz üzerinden gerçekleştirildi. Proje hazırlık çalışmaları devam ediyor.  Ancak; son günlerde vatandaşlardan gelen bilgilere göre; Altay Kışlasında alınan alana kurulacak olan Yeni Sanayi Sitesi için para yatıranlar olduğunu duyuyoruz. Bu paraları yatırmaya kimse teşebbüs etmesin. Malatya sanayi sitelerinde faaliyet gösterip de esnaf ve sanatkarlar sicil kaydına kayıtlı olanlar ile Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olanlar ilk etapta yeni yapılacak olan iş yerlerini almaya hak kazanacaklar. Bunların dışında hiç kimse Yeni Sanayi Sitesini ‘Yok efendim yatırım amaçlı, Yok efendim bir yerde memur olarak çalışıyorum gelip burada iş yeri alayım ilerde kullanırım, yada torunuma işyeri hazırlıyorum’  diye bir rant kapısı olarak görmesin. Buna kesinlikle izin verilmeyecektir.  Yıllarca sanayi sitelerinde esnaflık yapan esnafımızın hakkını sonuna kadar koruyacağız, savunacağız.

 Bunların dışında kayıtlı olan esnaflarımıza yer tahsisi yapıldıktan; sonra kalan yerleri tabiki Malatya’mız için sanayimiz için Büyükşehir Belediyemizin belirlediği şartlarda açıklayacağı şekilde başkalarına da yer tahsisi yapılabilir. Öncelik Malatya sanayi sitelerinde kayıtlı çalışan esnafımızındır.

Malatya sanayisi sitelerinde çalışan yaklaşık 3 bin 500 esnafımızın yerleri tespit edilmeden derneklere gidip para ödeyenlere kayıt olanlara yer almak isteyenlere yer verilmeyecektir. Büyükşehir Belediyemizin çatısı altında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve ilgili esnaf ve sanatkarlar odalarımız bir araya gelip bu konu hakkında yakın bir zamanda istişare geçekleştirip etüt ve fizibilite çalışmasını gerçekleştireceğiz.         

Yıllardır dile getirdiğimiz Yeni Sanayi Sitesini Malatya Büyükşehir Belediyemiz hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere emeği geçen herkese ve meslek kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler