Vali Baruş “Demokrasi Zaferi” Konferansına Katıldı ve Esnafa Bayrak Dağıttı

Vali Aydın Baruş, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü nedeniyle İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen “Demokrasi Zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konferansı ve sergisine katıldı. 

İnönü Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Demokrasi Zaferi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu panele Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, 7. Ana Jet Üs Komutanı Albay Hasan Hüseyin Kanbur, STK Temsilcileri, Akademisyenler, şehit ve gazi yakınlarıyla öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Gökhan Tuncel’in konuşmacı olarak katılımcılara sunumlarını gerçekleştirdiği konferansın ardından Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Vali Aydın Baruş’a kendi yazdığı kitabından hediye etti. Ayrıca Vali Baruş ve beraberindekiler Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezindeki Malatya’daki 15 Temmuz sürecini yansıtan fotoğraflar ve yerel basına çıkan haberler sergisini gezdiler.

Konferansın ardından Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve ESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte merkez esnafına ve vatandaşlara 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü dolayısıyla bayrak dağıttılar. 

Vali Baruş bayrak dağıtımı esnasında yapmış açıklamada; “Yarın 15 Temmuz 2016 da yaşanan hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü. Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak idrak edemiyor Ülkemiz çapında. Biz de Malatya’mızda şehitlerimizin anısını yaşatmak ve çocuklarımızın, yeni nesillerimizin belleğinde 15 Temmuz’un ne kadar önemli olduğunu bağımsızlığımız açısından bir diriliş günü olduğunu hatırlatmak için bayrak dağıtımı yapıyoruz Büyükşehirde Başkanımızla, Esnaf Odası Başkanımızla hem esnafımıza hem vatandaşlarımıza bağımsızlığımızın simgesi olan Türk Bayrağını dağıtıyoruz ki çocuklarımız bu bayrağın ne anlama geldiğini öğrensinler 15 Temmuz’da neler yaşandığını idrak etsinler. Bu münasebetle de 251 kardeşimizi şehit verdik. Onları rahmet ve milletle anıyoruz ve dua ediyoruz onların emanetini layıkıyla yerine getirebilelim diye, onlara layık olalım diye. Gazilerimizi de şükranla anıyoruz. Rabbim bir daha bu kara günleri bize göstermesin. Hakikaten çok büyük bir ihanet teşebbüsüydü. Bu teşebbüsü milletimiz ayağa kalkarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde caddeleri sokakları doldurarak, ateşe göğsünü gererek, tankların altına vücudunu siper ederek sıkıntılı süreci aştılar.  Biz şehitlerimizin evlatları olarak, şehitlerimizin kardeşleri olarak vazifemiz bu emanetini layıkıyla sürdürebilmek.  Cenabı Allah layıkıyla bu şuuru nasip eder diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler