Malatya'da Kuyumcular Kepenk Kapattı

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kuyumcuların 30 Mart'a kadar kepenk kapatma kararı uygulayacağını ve duruma göre kapatma kararının devam edeleceği belirtildi.Son günlerde dünyada ve Türkiye'de pandemi şeklinde seyreden virüse karşı esnaf olarak gerekli tedbirlerle destek olmaları gerektiğini belirtti.

Bu kapsamda insan yoğunluğunun önüne geçmek için 1 hafta süresince iş yerlerini kapatma kararı aldıklarını aktaran Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, "Koronavirüse karşı hem toplumun hem de çalışanların sağlığını korumak için yönetim kurulu olarak kapatma kararı alındı. Karar gereği bugünden geçerli olmak üzere 30 Mart'a kadar faaliyetlerimize tüm kuyumcular olarak ara verdik." ifadelerine yer verdi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Vaka sayılarının artışı nedeniyle tüm ülkede geniş önlemler alınırken, bu önlemler dahilinde kuyumcular da 1 hafta boyunca kepenklerini kapalı tutma kararı aldı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler