İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

İnönü Üniversitesi'nde 2021- 2022 Akademik Yılı 6000 öğrencinin mezun olduğu Mezuniyet Töreni büyük bir coşku ile kutlandı. 

İnönü Üniversitesi'nde 2021- 2022 Akademik Yılı 6000 öğrencinin mezun olduğu Mezuniyet Töreni büyük bir coşku ile kutlandı. 

 

Mezuniyet törenine; Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral  Selami Arslan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, protokol üyeleri, akademik personel, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Müzik dinletisiyle başlayan mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezun olan öğrencilerin kortej yürüyüşüyle devam etti. Kortejin başlangıcını şanlı bayrağımızla Dünya Şampiyonumuz Hatice Akbaş gerçekleştirdi. 

Sizin enerjinizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Hulusi Şahin;  İnönü Üniversitesinin çok köklü bir üniversite olduğunu, yarım asrı deviren bu köklü üniversitenin mezunları olarak ne kadar gurur duysanız azdır dedi. 

Üniversite hayatının, üniversitede yaşanılan sürenin kimliğimizin, kişiliğimizin, hayatımızın en önemli parçası olacağını belirterek gençlere 2 tavsiyede bulundu; “Mezun olduğunuz alanda o kadar bilgili olun ki bu konuda size kimse bir şey öğretemesin, o alanın uzmanı siz olun ve mutlaka yabancı dil öğrenin” dedi.  Aileleri de tebrik eden Vali Şahin, ailelerin çocuklarını desteklemeye devam etmesini, arkalarında annelerinin babalarının desteklerini hissetmeleri gerektiğini belirtti. 

Protokol konuşmalarının ardından 2021-2022 Öğretim Yılı Üniversite Derece Sıralamasında lisans ve önlisans düzeyinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Vali Hulusi Şahin Üniversite 1.si Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Mertkan Öncü’ye ödülünü takdim etti.

Mezuniyet töreni öncesi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a iade-i ziyarette bulunan Vali Şahin, rektörlük binasında bulunan İsmet İnönü’nün kişisel eşyalarının ve hatıratlarının bulunduğu müzeyi gezdi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler