Deva Partisi Malatya İl Kurucu Heyeti Basınla Tanıştı

DEVA Partisi’nin Malatya teşkilatlanmasından sorumlu İl Kurucu Heyeti, gerçekleştirdikleri bir basın toplantısıyla basınla tanıştı ve süreçte takip edecekleri yol haritasını açıkladı.  

Toplantıya, DEVA Partisi Kurucularından Prof. Dr. İbrahim Gezer’in yanı sıra Malatya Kurucu İl Başkanı Onur Güneş (Mali Müşavir), İl Kurucu Heyet Üyeleri Elçin Haliloğlu (Ekonomist), Sinan Akıncı (İş İnsanı), Ceylan Özbek (İnşaat Mühendisi) ve Yasin Kalkan (İş İnsanı) katıldı. 

Bölge aday tespit ve öneri komisyonu adına konuşan Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, ülkemizin tekrar adalete, hukuka ve demokrasiye döndürülmesi adına yola çıkan Deva Partisi’nin 9 Mart 2020’de kurulduğunu, 11 Mart’ta da kamuoyuna ilan edildiğini ve o tarihten itibaren yoğun bir teşkilatlanma süreci yaşandığını, genel merkez organlarının oluşmasının hemen ardından 18 komisyonun ülkemizin 81 il ve 922 ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarını organize ettiklerini belirtti. 

Ülke genelinde 40’ı aşkın ilin il kurucu heyetinin belirlendiğini, Malatya il kurucu heyetinin ise 9 Temmuz 2020’de genel merkez tarafından yapılan görevlendirmeyle netleştiğini ifade eden Gezer, son 3 ayda ülke genelinde 100 bini, Malatya’da ise 1000’i aşkın insanımızın WEB üzerinden il ve ilçe teşkilatlarında görev almak üzere başvuruda bulunduğunu, önümüzdeki günlerde kurucu heyetin bütün bu arkadaşlarımızla bire bir görüşerek değerlendirmelerde bulunacaklarını açıkladı. 

Beş kişiden oluşan bölge komisyonu olarak, sorumlu olduğumuz 8 ilin her birinden genel merkeze ortalama 10’ar isim önerdiklerini, Malatya’da ise bu kapsamda 4 kadın 7 erkek olmak üzere toplam 11 ismin iletildiğini ifade eden Gezer, bu isimler arasında yapılan değerlendirmelerden sonra 5 arkadaşımız Malatya İl Kurucu Heyeti olarak görevlendirildi dedi.  

Kurucu heyetin, basınla tanıştırılmasından sonra basına açıklama yapan Kurucu İl Başkanı Onur Güneş, Deva Partisi İl Başkanlığı ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Başkanlıklarının hizmet binalarının belirlendiğini, 15 gün kadar sürecek tadilat çalışmasından sonra merkez binası açılışlarının gerçekleştirileceğini, bununla birlikte yarından itibaren merkez ve 13 ilçe teşkilatında görev almak isteyenlerin başvurularını almaya başlayacaklarını kaydetti. İl Başkanı Güneş, amaçlarının bir ay içinde merkez ve 13 ilçede teşkilatlanmalarını tamamlayarak Ağustos ayı sonunda il ve ilçe kongrelerini yapmak olduğunu ifade etti.   

İl Başkanı Güneş, Deva Partisi Malatya İl Yönetiminin 30 asıl 15 yedek, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe yönetimlerinin 20 asıl 10 yedek, diğer ilçelerimizin ise 10 asıl 5 yedek üyeden oluşacağını, İl Disiplin Kurulunun 5 asıl 3 yedek ve İl Uzlaşmazlık Çözüm Kurulunun 5 asıl 3 yedek üyeleriyle birlikte toplamda partinin tüm yetkili organlarında 193 asıl, 90 yedek üyenin görev alacağı ve kaydedilecek toplam üye sayısının ise ilimizdeki 2086 olan seçim sandığı sayısının iki katı, yani 4172 olacağını bildirdi.

Güneş, başvurmak isteyenlerin [email protected] mail adresi ya da 0 533 44 05 444 nolu whatsapp hattı üzerinden başvuru formu talep ederek doldurup gönderebileceklerini ya da Kavaklıbağ Mah. Göktuğ Sk. Doğan Plaza, No 4/4 adresinde hizmet veren Deva Partisi Geçici İletişim Ofisine bizzat uğrayarak başvuru yapılabileceklerini belirtti.          

Toplantının sonunda söz alan kurucu heyet üyelerinden Elçin Haliloğlu, adaletin, özgürlüğün, çoğulculuğun ve katılımcılığın esas olduğu bir ülke hayali kuran herkesi Deva Partisine katılmaya, il ve ilçe teşkilatlarında görev almaya ve birlikte siyaset yapmaya davet etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler