Büyükşehir Belediyesi’nden Mezarlıklar Daire Başkanlığına Yeni Hizmet Binası

Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarına bir yenisini daha ekliyor. Şehir Mezarlığında yaklaşık bir ay önce Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımına başlanılan Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı idari hizmet binasının kaba inşaatı bitti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarına bir yenisini daha ekliyor. Şehir Mezarlığında yaklaşık bir ay önce Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımına başlanılan Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı idari hizmet binasının kaba inşaatı bitti.

Yapılan Mezarlık İşleri Dairesi Başkanlığı yeni hizmet binası hakkında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Covid salgını döneminde ve yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Mezarlık İşleri Dairesi Başkanlığımız bu yoğun dönemlerde çok ciddi hizmetler gerçekleştirdi. Şehir Mezarlığımız düzeni ve intizamıyla da ülkemizdeki örnek alanlardan biridir. Bu anlamda Mezarlık İşleri Dairesi Başkanlığımızın kullandıkları alanın kendilerine yetmediği noktasında talepleri oldu. Fen İşleri Dairesi olarak yaptığımız incelemeler neticesinde şehir mezarlığında önceden bulunan ana binasının eski bina olduğunu tespit ettik. Arkasından tabi ki ihtiyaçlara göre mevcut binaya ilaveler yapılarak büyütülmüştü ama gerek işlevsellik noktasında gerekse ihtiyaca cevap verme noktasında beklentileri yeteri kadar karşılayamadığını tespit ettik. Bizlerde buradaki bütün dağınık yapıları bir araya toparlayıp, hepsinin bir arada olduğu bir idari hizmet binası yapma düşüncesiyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza rapor ettik. Başkanımız da sağ olsun daha önceki projelerde olduğu gibi bu raporumuzu da uygun görerek, yeni bir idari hizmet binası yapılması noktasında bize talimatlarını verdi. Böylece süreci başlattık ve ihalemizi yaptık. Depremlerden hemen önce yer tespitimizi yapmıştık. Depremden sonra gündemimiz değiştiği için ek işlerde istemesek de aksamalar söz konusu oldu. Yaklaşık bir ay gibi bir zaman önce burada kazı çalışmasına başlayarak, kaba inşaatımızı tamamladık. Şu an kaba inşaatımız bitti ve ince işlere geçmiş durumdayız. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde binamızı tamamlayarak, Mezarlık İşleri Daire Başkanlığının hizmetine sunacağız” dedi.

“KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ”

Mezarlık Dairesi Başkanlığı idari binası hakkında teknik bilgiler de vere Aknişan, şöyle konuştu: “Bina yaklaşık bin metrekare oturumu olan ve bodrum, zemin ve 1 kattan oluşan yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alana sahip bir binayı inşa ediyoruz. Bu projede daha önceki kullanılan dağınık yapıları da buraya toparlayarak, özellikle depo ihtiyacı olarak bodrumu da yaklaşık 600 metrekare bir alan olacak şekilde tasarladık. Yine üst katta mevcut covid – 19 salgınında da gördük ki mevcut gasilhanemizden ayrı bir gasilhaneye ihtiyaç var. Bu nedenle buraya tecrit gasilhanesi yaparak olası afet durumlarında kullanılması amacıyla tasarımını gerçekleştirdik. Zemin katımızda mezarlık işleri daire başkanlığımızın ihtiyaçlarının olduğu ofislerin yer aldığı bir alan oluşturduk. Birinci katımızda da yemekhane, mutfak ve idari ofislerimizi oluşturarak, güzel bir bina yapıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Bu projenin yapımında bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, yine beraber çalıştığımız Mezarlık İşleri Dairesi Başkanımıza ve bu projenin uygulaması noktasında Fen İşleri Daire Başkanlığındaki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.  

“ŞEHİR MEZARLIĞI OLARAK BÖLGEYE HİTAP EDİYORUZ

Özellikle pandemi döneminde ve depremlerde çok yoğun bir temponun olduğunu belirten Mezarlık İşleri Dairesi Başkanı Osman Gönültaş, “Pandemi dönemi ve arkasından deprem dönemi yaşadık. Mevcut binamız yaklaşık 33 yıllık bir bina ve o dönemin şartlarına göre tasarlanmış. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza binamızın personel anlamında yetersiz olduğunu ve vatandaşa daha iyi hizmet vermek noktasında yeni bir hizmet binası konusunu arz ettiğimizde talebimizi uygun karşıladı. Fen İşleri Dairesi Başkanımız da çok güzel bir proje hazırladı. Yeni idari binamızın projesinin daha iyi hizmet verebilmek için en iyi şartlarda oluşturulduğunu düşünüyorum. Buraya gelen vatandaşlarımız hep acı dolu vatandaşlarımız. Acılı insanımızı rahatlatmaya çalışmak ve bizlerin de huzurlu bir çalışma ortamını oluşturmak düşüncesiyle tasarlanan bir proje. Aynı zamanda şehir mezarlığı olarak Malatya’ya hizmet ettiğimiz gibi bölgeye de hitap ediyoruz. Türkiye’nin her iline cenaze gönderiyoruz. Yaklaşık 1 ay önce temeli atılan binamız inşallah çok kısa bir süre sonra Malatya’nın ve bölgenin hizmetine sunulacaktır. Bu anlamda her zaman bizlere destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Genel Sekreterimize, Fen İşleri Daire Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler