Büyükşehir Belediye Meclisi lll. Birleşimi Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı III. Birleşimi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 14 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı III. Birleşimi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 14 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Gündem Maddelerine geçilmeden önce İstanbul’daki hain saldırıyı meclis olarak kınadıklarını belirten Başkan Gürkan yaptığı konuşmada, “Dün İstanbul İstiklal Caddesinde meydana gelen menfur terör saldırısını meclis olarak kınıyor ve telin ediyoruz. 6 vatandaşımızın vefat ettiği ve 81 vatandaşımızın yaralandığı bu menfur saldırının arkasında olanları ve bu saldırıyı yapanları nefretle telin ettiğimizi, vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilediğimizi yaralı olan kardeşlerimizin de biran evvel sağlıklarına kavuşmaları için acil şifalar dilediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı III. birleşiminde mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

Gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlanırken 2021 Sayıştay Denetim Raporu da okunarak meclisin bilgisine sunuldu. Raporda özetle, “2021 yılı denetimi sonucunda düzenlenen raporda ve raporun Denetim Görüşü Bölümünde; Malatya Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu yatırımlardan dolayı; "Sermaye giderlerindeki olumlu artışa rağmen faiz giderlerinin düşmesi, Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiğini göstermektedir. Geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının,  "Tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır" denilmektedir.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı IV. birleşimini ise 15 Kasım Salı günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler