“İrfan Sofrasının Kandilleri” Programına Yoğun İlgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Dairesi Başkanlığı ve Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu işbirliğinde Ömer Tuğrul İnançer anısına “İrfan Sofrasının Kandilleri” konulu bir program düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Dairesi Başkanlığı ve Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu işbirliğinde Ömer Tuğrul İnançer anısına “İrfan Sofrasının Kandilleri” konulu bir program düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Aydemir, Sivil Tolum Kuruluşlarının Temsilcileri, konferanslarını sunmak üzere şair - yazar Serdar Tuncer katıldı. 

Yoğun bir ilgi ile karşılanan programda konuşan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, tasavvufun hayatımızın bir parçası olduğunu vurgulayarak, irfan hayatımızı ilmek ilmek dokuyan insanlar olduğunu ve bunlardan birinin de Malatyalı Niyazi Mısri Hazretlerinin olduğunu söyledi.  Malatya Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu’nun da bu minvalde çalışmalar yaptığını belirten Artan,  “ Bu kapsamda bugün burada güzel insan Ömer Tuğrul İnançer’i yâd etmek için bir aradayız” dedi. Ömer Tuğrul İnançer’in ismi ile müsemma bir şahsiyet olduğunu belirten Artan, “Ömer” isminde onun celalini ve vakarlı duruşunu, “Tuğrul” isminde Selçuklu Devletinin derinliğini, “İnançer” ile de hayatı gibi inancının bir eri olduğunu görüyoruz” dedi.  Ömer Tuğrul İnançer’in İstanbul Beyefendisi olduğunu ve İstanbul Türkçesini en güzel şekilde yansıtan bir kişi olduğunu ifade eden Artan, “ Sağlam duruşu ve naif kişiliği ile hayatı boyunca insanlara hak yolunu anlatmaya çalıştı” dedi. 

Şair Yazar Serdar Tuncer, Malatya’da önemli bir şahsiyeti anlatmak için bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Malatya denilince akla sadece kayısının geldiğini söyleyen Tuncer, “ Malatyalılar,  Niyazi Mısri Hazretleri, Fethi Gemuhluoğlu gibi gönül dostlarını her daim ön planda tutmalı ve biz bu kişilerle hemşeriyiz demelidir bence” dedi. 

Ömer Tuğrul İnançer’in hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Tuncer, “Ömer Tuğrul İnançer ile birçok yere ve bir çok programa gittim ve gittiğim programlarda her zaman çok rahattım. Bir şey bilinmesi gerekiyorsa o en iyisini bilirdi. Bir şey yapılması gerekiyorsa o en iyisini yapardı. Bugün bana burada size onu anlatmak nasip oldu. Bu sefer onunla gelmedim fakat onsuzda gelmedim” dedi. Ömer Tuğrul İnançer’in hayatı ve onunla olan hatıratlarını anlatan Tuncer, “Ömer Tuğrul İnançer’den çok şey öğrendim. Öğretmeyi en iyi öğreten kişiydi kendisi” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler